Loading...

Miesha And The Spanks - Singles EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-04-2021

Tracklist

01. Unstoppable
02. Wanna Feel Good
03. Mixed Blood Girls
04. I Want Fire
05. I Used to Care (I Don't Care)
06. S.O.S.
07. We Were Never Meant to Be Alone for This Long Together

Miesha And The Spanks bieden een dynamische mix van punk, garage en (hard)rock, verfraaid met rechttoe rechtaan teksten, een gruizige productie en keiharde uitvoeringen. Geïnspireerd door proto-punkklassiekers als The Runaways, MC5 en The Stooges, en riot grrrl / grunge uit de jaren '90 zoals L7 en The Gits, tovert de band een energie tevoorschijn die je in het gezicht raakt en je in een wereld van smerige riffs en zweterige concertzalen gooit.

Oorspronkelijk een punkrock-kind uit de East Kootenays, begon Miesha Louie dit project tien jaar geleden nadat ze naar de grote stad Calgary was verhuisd. Ze toerde en bracht als een gek materiaal uit, bouwde een reputatie op en trachtte de afgelopen jaren het momentum vast te houden (vooral Girls Girls Girls werd goed ontvangen). Daarbij stond haar doe-het-zelf-aanpak hoog in het vaandel, met als bondgenoot elke drummer die de uitdaging aan durfde. Sinds vijf jaar is dat Sean Hamilton, die met z'n Bonham-stijl intuïtief het juiste gevoel voor het nummer creëert.

Wat bedoeld was als een gemixte tape met op zichzelf staande nummers voor radio en licenties, werd in plaats daarvan een verzameling nummers bij elkaar gebracht die werden beïnvloed door de onmiddellijke levensveranderende effecten van het leven tijdens de lockdown. Eenvoudig getiteld was de Singles EP het resultaat. Deze heftige tijden, in combinatie met het punkrock-verleden van Miesha, zorgden er ook voor dat de oorspronkelijke bedoeling van knapperige, gepolijste nummers plaats maakte voor hardere en vooral rauwere muziek.

Het crunchy, authentieke mono gitaargeluid is dan ook voorzien van een fikse dosis fuzz en feedback, waardoor het bloed gegarandeerd opgefokt blijft pompen. De schreeuwerige zangstem van Miesha doet de teksten hartstochtelijk klinken, en past daarmee perfect bij de ruige muziek. In de basis eenvoudig - 'slechts' drums, gitaar, en niet eens altijd basgitaar - ademt de EP de sfeer van authentieke punk en rauwe, stoere rock. Dat levert niet heel uitdagende, maar wel passievolle muziek op.

Miesha Louie - zang, gitaar, bas

Sean Hamilton - drums, zang