Loading...

Mountain Eye - Watershed

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 11-06-2021

In een lange periode van lockdowns, lege podia en laffe weekenden zijn er twee dingen die je als band kunt doen. Je terugtrekken in je man cave, je K’NEX weer afstoffen en Guitar Hero uitspelen, of werken aan een nieuwe single met een riff zo hard dat dat virus met de staart tussen de billetjes terug de vleermuis in holt. Dat laatste is wat Mountain Eye heeft willen doen met "Watershed", de eerste single van het nieuwe album dat we later dit jaar gaan horen.

Nog even over Mountain Eye: de Amsterdamse alternative metalband brak door met debuutalbum Roads Uncharted uit 2019, dat op Spotify inmiddels bijna een miljoen keer gedraaid werd. Je kent ze wellicht van singles als "Take Control" en "Misery", waarvan vorige maand nog een live versie werd uitgebracht.

Maar goed die riff dus. Zorg dat je in een tuigvrij bushokje zit voordat je het nummer aanslingert, want dit gaat zodanig hard los dat we garanderen dat je na eerste 40 seconden al meer gesloopt hebt dan een beetje VVD-premier in 10 jaar. Het nummer neemt je mee door de verschillende fases en emoties waar een soldaat doorheen gaat nadat hij een mensenleven genomen heeft. Hemeltergende angst, bijtend schuldgevoel en frustratie wisselen elkaar af, tot het moment van verlossing zich eindelijk aandient.

Er gebeurt een hoop, maar de band heeft het in 5:03 minuten op de plaat weten te krijgen. In de pijplijn zit nog veel meer materiaal, dus houd Mountain Eye in de gaten.

Mountain Eye [NL]