Loading...

Necroven - Primordial Subjugation

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-11-2016

Tracklist

01. Sacrificial Deliverance
02. The Pyre Cycle (Burn in Solitude)
03. Primordial Subjugation
04. The Ethereal
05. Estoeric Entropy
06. Martyrs Of Repentance
07. Serpents Crawl Stealthy

Necroven is de zoveelste loot aan de zich almaar uitbreidende old school death metal-boom. Deze is afkomstig uit Spanje, actief sinds 2011, en bracht een jaar later debuutalbum Worship of Humiliation uit. Vier jaar later is het tijd voor de opvolger: Primordial Subjugation.

Als albumopener Sacrificial Deliverance al iets duidelijk maakt, is het dat de band de originaliteits-kaart op zak houdt. Het Spaanse duo (of eenmansband, dat weet ik niet zeker) werkt zich noest door de agressieve en overdonderende muziek heen, waarbij regelmatig halt wordt gehouden voor een welverdiend midtempo beukstukje. Dit komt de uiterst donkere sfeer ten goede, net als de zwierende gitaarsolo's die her en der opduiken.

Dit is werkelijk grimmige, morbide death metal, voorzien van een monsterlijke grunt, met een hoog gehalte aan kwaadaardigheid. De voorzichtig opborrelende gitaar-melodieën die zich in het botversplinterende en bloedverspillende geweld durven te mengen, zorgen voor een opvallend melancholiek sfeertje. Dat komt eigenlijk redelijk onverwacht over, en zorgt juist daardoor voor een soort van onheilspellend gevoel.

Maar laat je daar ook weer niet door misleiden: de death metal van Necroven blijft ongemeen hard, en is zeker geen muziek voor watjes. Daarnaast zit de muziek technisch ook gewoon goed in elkaar, en lijkt Necroven zich vooral te hebben laten inspireren door de Amerikaanse school. Denk daarbij aan bands als Immolation en Incantation.

De conclusie is dan ook kort maar krachtig: niet origineel, wel lekker! Luistertips: heel toevallig bevallen de brute opener Sacrificial Deliverance en de aardedonkere afsluiter Serpents Crawl Stealthy me het beste.

Jonathan Reina - zang, gitaar, bas, drums