Loading...

Nepthisis - Take My Reign

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-06-2023

Tracklist

01. Take My Reign

Nepthisis is sterk geïnspireerd door donkere dromen en oerverlangens. Muzikaal krijgt deze verkenning gotische nuances in ruil voor een agressievere geest die niet aan genres gebonden is. Nepthisis heeft aspecten van donkere cinematische elektronische rock, gothic, industrial, ook wel een beetje triphop, en experimentele darkwave-invloeden. Die doen mij denken aan bepaalde aspecten van Portishead, Massive Attack, In This Moment, Cadaveria, een beetje Evanescence, en zelfs Marilyn Manson. De overeenkomst is natuurlijk: sterke vrouwen.

De meeslepende nieuwe single Take My Reign duikt in duister en mysterie, terwijl het een thema van persoonlijke verandering behandelt. Na de singles Incarcerated Heart en In The Shadows, die werden gebruikt voor de promotie van de film Bones And All, geeft Take My Reign een intrigerend randje aan het geluid van Nepthisis. Ik word vooral geraakt door de intrigerende kant ervan - muziek en video prikkelen zonder meer.

Take My Reign is een krachtig nummer over het terugwinnen van persoonlijke macht en het overwinnen van ingeperkte vrijheid. De vrouwelijke, emotievolle vocalen zetten dit gegeven extra kracht bij. In puur muzikaal opzicht geen voer voor metalheads, maar liefhebbers van electro, darkwave of steampunk gaan dit zeker waarderen. Eigenlijk is Take My Reign best breed georiënteerd:

Lady of Veils

Goddess of Mourning