Loading...

Nieuw metalfestival in Den Haag pakt groot uit met de eerste editie

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 11-04-2014

Op zaterdag 24 mei vindt in Musicon in Den Haag de eerste editie van Metalcon plaats. Dit nieuwe festival, georganiseerd door UnseeN PerceptioN-frontman Dennis Kuiper, streeft ernaar om hét metalfestival van Den Haag te worden, en dat uit zich in de line-up voor de première.

De beste metal, voor een prijs die iedere metalhead zich kan veroorloven, dat is wat Dennis Kuiper voor ogen had toen hij begon met de opzet voor dit festival. Met I Chaos en Bodyfarm als headliners en maar liefst zeven bands in totaal, lijkt die opzet geslaagd. Als deze eerste editie een succes is, wordt dit een halfjaarlijks terugkerend evenement, met altijd én grote namen, én nieuw talent.

Death metalband I Chaos, bekend van o.a. Extremefest, Plein Open en eigen gigs in alle grote clubs van Nederland, kwam vorig jaar in de spotlights met hun eigen versie van het Koningslied (Een Kroon Voor De Leeuw). Met Haagse drummer Koen Herfst (o.a. Armin van Buuren, Dew Scented) in de gelederen is dit een combinatie van ongeremde kwaliteit en weergaloze bruutheid.

Bodyfarm, bekend van o.a. Extremefest en Neurotic Deathfest, maakt oldschool deathmetal en heeft onlangs het tweede album "The Coming Scourge" uitgebracht. Bodyfarm wordt vaak in één adem genoemd met I Chaos, en hun duo-shows hebben al eerder fans uitzinnig van vreugde gekregen.

Naast de twee headliners wordt de line-up gevuld met opkomende acts: State of Negation (eerder in het voorprogramma van Suicide Silence), Concedo Nulli, Illusionless (finalist Metal Battle), Contorted Mind en Trail of the Damned (voorheen Dyekte).

Vanaf 16 uur zijn de deuren van muziekcafé Musicon geopend. Om 16.30 uur speelt de eerste band. Uiteraard wordt er ook voor de inwendige metalhead gezorgd, want een barbecue is ook van de partij!

Metalcon wordt mede mogelijk gemaakt door Musicon en Bazart.

Metalcon

Locatie: Muziekcafé Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

Datum: Zaterdag 24 Mei 2014

Tijd: 16:00 uur tot middernacht

Kaarten: € 10,- / voorverkoop € 7,-

Bodyfarm [NL], Concedo Nulli [NL], Contorted Mind [NL], I Chaos [NL], Illusionless [NL], Musicon [NL], State of Negation [NL], Trail Of The Damned [NL]