Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Peace Of Mind - MMXVI

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-06-2017

Tracklist

01. Twist of Fate
02. Misery Loves Company
03. Gaze into an Abyss
04. Stay Stubborn
05. Cut the Rope
06. Peace of Mind
07. Reclaims the Streets
08. Your Demise
09. My Pending Decay

Na het bespreken van Higley was ik wat huiverig om een volgende Dead Serious Recordings-release te gaan beluisteren. Mijn vrees vooraf is gelukkig niet bewaarheid, want Peace Of Mind is echt van een hele andere orde. Deze Duitse band is pas anderhalf jaar bezig, en heeft al aardig aan de weg getimmerd door een serieuze live-reputatie op te bouwen. MMXVI is hun eerste langspeler. Hoewel: eigenlijk is het een compilatie van twee EP's (een selftitled van januari 2016, en Gaze Into An Abyss uit december van datzelfde jaar) die eerder op kleine schaal waren uitgebracht; maar als albumrelease moet deze het nu gaan doen voor Peace Of Mind.

Hierop laat het gezelschap horen dat ze goed raad weten met moderne hardcore. Niet het doorsnee punk-verhaal, eerder is de muziek van deze band te vergelijken met stevige metalcore. De gitaren klinken lekker laaggestemd, de zware riffs vliegen je om de oren, de bas dreunt lekker je lijf binnen, en er wordt op momenten verrukkelijk traag en log gespeeld, voor hardcore begrippen dan toch. Luister maar eens naar Cut The Rope, dat ik een sterk voorbeeld vind van wat Peace Of Mind te bieden heeft.

Je leest wel vaker dat hardcorebands metal-invloeden in hun muziek verweven, en dat valt dan vaak tegen. Maar bij Peace Of Mind is het echt goed raak wat mij betreft. Het zorgt er niet alleen voor dat hun muziek enorm agressief klinkt, maar vooral ook zeer afwisselend. Want natuurlijk mag ook een gezonde dosis lompe groove niet ontbreken. Het is prettig om te horen hoe de band de diverse invalshoeken weet samen te vlechten tot pakkende nummers. De zang die hier bij hoort is even wennen, want dat is dan wel weer zo'n typische, klassieke punk/hardcore-schreeuw.

Moraal van dit verhaal: scheer niet alle punk/hardcore/metalcore-bands over 1 kam. Je zou zo maar eens een aangename verrassing als Peace Of Mind kunnen missen. Ik denk namelijk dat menig metalfan hier ook van zal smullen! Ik vind het in elk geval een lekker stukje muziek.

Louis - Vocals

David - Guitars

Patrick - Bass

Maik - Drums