Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Peace is Just A Break - Little Boy

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-01-2018

Tracklist

01. Peace Is Just A Break
02. Alice In Monsterland
03. Insane Circles
04. War Is Over
05. Tunguska
06. A Hate So Strong
07. Rain
08. The Black Army
09. Echoes
10. Brisé (Maître Gims Cover)

Peace Is Just A Break is een metalband afkomstig uit de omgeving van Lausanne, Zwitserland, in mei 2011 opgericht door vijf vrienden. Vanaf 2013 werden aansprekende optredens gedaan, en leek de opwaartse lijn ingezet. In 2015 vond een belangrijke wisseling in de line-up plaats, waarna de band weer snel wist door te pakken, met een eerste single Echoes (ook hier aanwezig) als resultaat. Na nog meer optredens en schaafwerk aan het materiaal verschijnt eind 2017 dan in eigen beheer het debuutalbum: Little Boy.

Little Boy slaat natuurlijk op de bom die op 6 augustus 1945 Hiroshima verwoestte, zo veel maakt de albumcover wel duidelijk. In combinatie met de bandnaam - en uiteraard ook de songtitels - is het wel duidelijk welke thematiek de muziek van Peace Is Just A Break overheerst.

Die thematiek wordt verpakt in wat de band zelf omschrijft als moderne, melodieuze death metal. Daar valt wel wat voor te zeggen, al hoor ik er ook wel wat elementen in van groove metal en metalcore. Je kunt daarbij denken aan een meer hedendaagse invalshoek van de Zweedse melodeath van eind jaren '90, begin jaren '00; met inmiddels overbekende bands als In Flames, Dark Tranquility, At The Gates en Soilwork als grote voorbeelden.

De riffs zijn overwegend melodieus, en net als het drumwerk vaak ritmisch hakkend. Om de pakkendheid te benadrukken horen we het nodige toetsenwerk toegevoegd, hetgeen wat mij betreft wat afbreuk doet aan het stevige metal-gehalte. Al direct vanaf de eerste tracks Peace Is Just A Break en Alice In Monsterland krijgen we die typische melodeath-groove voorgeschoteld. Wel positief aan deze muziek vind ik de donkere sfeer die hier wordt neergelegd, die is zeker metal-waardig.

Uiteraard wordt de muziek retestrak en technisch onderlegd uitgevoerd, geholpen door een uiterst adequate productie. Zoals gezegd spreken de toegevoegde synthesizers me niet zo aan, maar ik denk dat de liefhebber van pakkende melodeath/metalcore prima uit de voeten kan met Peace Is Just A Break.

Nicolas Riederer - Guitars

Matt Favre - Vocals

Greg Whooper - Bass

Vincent Wenger - Drums

Thierry Rossigneux - Guitars