Loading...

¡Pendejo! & Dead Loyalty bij Metal Front Coevorden

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 05-10-2018

¡Pendejo! komt met een nieuwe plaat! De heavy rockers uit Nederland releasen eind november hun vierde wapenfeit. Denk aan heavy riffs, beukende drums, Spaanse in-your-face teksten en dat alles met een scheurende trompet. Eerder dit jaar gingen ze nog Europa door met Monster Magnet, maar met de nieuwe plaat in de maak, is er reden genoeg om in er oktober weer op uit te trekken. Dit gebeurt middels een vijftal exclusieve clubshows in Nederland. Een van deze shows vindt op zaterdag 13 oktober plaats in het MFC Coevorden. ¡Pendejo! Komt met een geheel vernieuwde show en speciaal voor deze gelegenheid worden er extra blazers ingehuurd. En alsof dat niet genoeg is wordt iedereen die avond ook nog eens getrakteerd op een stortvloed van slepende en met metal doordrenkte hardrock van de band Dead Loyalty. De muziek van deze heren uit de 'slums' of Klazienaveen komt aan als een dubbeldekker, lomp en onbezonnen verpletteren ze het publiek.

Neem slopende brute kracht, marteling en nihilisme met een snufje totale vernietiging. meng dit met de bands Entrapment, Black Rodeo en Bloodbastard, en je eindigt met het schadelijke recept Dead Loyalty. Afkomstig uit de donkere krochten van Klazienaveen, is dit nieuw opkomende kwartet meer dan gereed om de hele boel naar de verdoemenis te helpen.

¡Pendejo! is een heavy rock kwartet uit Nederland, opgericht door twee neven met een geschiedenis in Latijns- Amerika. Teruggrijpend op hun Latino roots, pleurden ze een verzameling riffs met dikke cojones in een ton, deden er beukende drums bij, Spaanse recht-in-je-bakkes teksten en, om het af te maken, een scheurende trompet.

In 2010 bracht ¡Pendejo! hun debuutalbum "Cantos a la Vida" uit, welke op goede reviews kon rekenen van de pers, met name uit Spanje. De muziek valt het beste te omschrijven als hard, verslavend, rauw en met een goede groove. Of zoals een Spaanse criticus het adequaat omschreef: “Heavy rock in Spanish with balls the size of Danny de Vito”.

¡Pendejo! nam hun tweede album "Atacames" (2014) op met producer Pieter Kloos in The Void Studio in Eindhoven. Dit resulteerde in een uitdagende, tien nummer tellende plaat met nummers variërend van hard naar luchtig en van melodramatisch naar ronduit agressief.

Tussen 2010 en 2017 heeft de band verschillende tours door Europa en Latijns-Amerika gedaan. Vorig jaar nam de band hun nieuwe album op samen met Pieter Kloos. Zeer recent in 2018 toerden ze nog als vaste supportact van Monster Magnet door Europa. De nieuwe plaat komt uit in november voorafgegaan door een kleine en exclusieve clubtour door Nederland en tours door Zuid-Amerika en Europa. Het eerste nummer "Bulla" van de nieuwe plaat is al uitgebracht.

Zaterdag 13 oktober staat dus in het teken van stoere mannenrock, booze en sombrero's! De voordeur bij het Metal Front Coevorden word geopend om 20:30 uur en om 22:00 uur trapt de eerste band af. De entree op deze zaterdagavond is vijf euro en leden betalen drie euro.

¡Pendejo! [NL], Dead Loyalty [NL], Metal Front Coevorden [NL]