Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Procreation - Ghostwood

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 06-02-2015

Tracklist

01. Killing Culture
02. Menelik, The Sovereign
03. The Frenzy Is Tideless
04. Violent Rays
05. Ghostwood
06. The Cycle In Black
07. Death Is My Beat
08. Reflections (Of A Dying World)
09. Can't Stop The Bleeding

Anno 2012 zet een bevriende groep muzikanten een zij-project op poten met een gemeenschappelijke liefde voor heftige muziek. Men koerst richting death metal met een scheutje black en thrash hierin verwerkt. In 2014 werd het debuutalbum Ghostwood uitgebracht waarop negen tracks te horen zijn die naar eigen zeggen veel variatie kennen, maar wel één geheel weten te vormen. Steek die lantaarn dus maar aan alvorens het woud te betreden.

Uit het eerder genoemd vaatje weten de Nederlanders kundig te tappen. Vuige en over het algemeen snelle death metal belegen met een zalige laag melodie. Het merendeel van de tracks kent behoorlijk wat afwisseling alleen Menelik, The Sovereign kakt een beetje in vanwege de herhaling qua riffs. Titelnummer Ghostwood is persoonlijk favoriet en opent voorzichtig, met een black metal muur van geluid tot gevolg. Vooral de variatie in dit nummer zorgt ervoor dat de aandacht geen seconde verslapt. Op dit nummer klinkt zanger/bassist Mark overigens als twee druppels water op Peter van Vader.

In het rustige intermezzo Reflections (Of A Dying World) wordt het even tijd om de ogen te doen sluiten. Het slotstuk Can’t Stop The Bleeding laat toffe dubbele gitaarstukken horen die daarna weer sneller van aard worden. Ook in deze track wordt moeiteloos verkast van het ruige materiaal naar oases van rust. Het resulteert in een erg mooi muzikaal eind dat schitterend aanzwelt met daarna nog even tijd voor een knipoog naar de agressieve brokstukken.

De gehele productie van Ghostwood is in eigen beheer gehouden en is zeer zeker niet onverdienstelijk. Het geheel is keurig in een digipack-uitvoering uitgebracht en gedrukt in een gelimiteerde oplage van 250 exemplaren. De band is klaar om in 2015 de nodige podia te betreden dus als je de hand weet te leggen op een exemplaar, doe dat dan ook zeker.

Mark - zang, bas

Ronald - gitaar

Richard - gitaar

Wilfred - drums