Loading...

Puteraeon - Bitter Loss

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-11-2021

Tracklist

01. Bitter Loss [Entombed cover]

Hoewel het acht maanden geleden is dat de cult-legende en frontman van Entombed L-G Petrov is overleden, wordt zijn aanwezigheid enorm gemist, vooral in de scene waarin hij zich jarenlang bewoog, en ook zijn beste vrienden had: de Zweedse death metal scene.

Als onderdeel daarvan besloten Cthulhu-liefhebbers Puteraeon om een coverversie op te nemen van Bitter Loss, de inmiddels helaas zo toepasselijke titel geworden van Entombed's nummer, afkomstig van het zeer bejubelde debuutalbum Left Hand Path, als eerbetoon aan Petrov.

Geproduceerd door Dan Swanö en met ex-Entombed bassist Jörgen Sandström op gastvocalen in het refrein, laat Bitter Loss de originele Entombed-sfeer wat mij betreft goed naar voren komen, gedrenkt in een L-G Petrov-herinnering terwijl ze er tegelijkertijd hun kenmerkende (en onverbiddelijke zaag-gitaar-)geluid aan geven.

Okay, beide bands doen niet voor elkaar onder wat betreft dat zagende gitaargeluid, maar ja, Entombed was er nou eenmaal een jaar of twintig eerder aan toe. Ik ben er volledig van overtuigd dat dit een oprecht eerbetoon is; en bovendien nog een sterke versie van Bitter Loss ook. Luisteren!

Daniel Vandija - bass

Anders Malstrom - drums

Jonas Lindblood - vocals, guitar

Rune Foss - guitar