Loading...

Reternity - Facing The Demon

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-08-2019

Tracklist

01. Strings Of Sor I: Sunset
02. Last Days Of War
03. Tomorrow's History
04. Reternity II
05. I Love The Night
06. Down. Not. Broken.
07. Facing The Demon
08. Singularity
09. Suicide Butterflys
10. Stone To Mouth
11. Strings Of Sor II: Sundown
12. All Grey [hidden track]

Reternity is een relatief nieuwe Duitse metalband. Opgericht in 2018 komt de band het jaar erop al met een debuutalbum: Facing The Demon. Een nieuwe band betekent in dit geval geen jonge band, de deelnemende muzikanten hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de Duitse heavy scene.

Dat betaalt zich uit in een spetterende, modern klinkende mix van hardrock en heavy metal, met vleugjes thrash en speed metal. Strak, gedreven, bij vlagen opzwepend, afgewisseld met intiemere momentjes. Een breed palet aan invloeden dus, kunstig samengesmolten tot pakkende nummers met een melodieuze insteek, pakkende hooks en een optimistische atmosfeer. Party-muziek gaat me iets te ver, maar donker is het hier zeker niet.

Ingeklemd tussen intro en outro Strings Of Sor - beiden twee klassieke gitaarmelodietjes - krijgen we acht (Reternity II is een intermezzo) authentieke metaltracks voorgeschoteld, die onderling een behoorlijke afwisseling laten horen. Dat betekent bijna automatisch dat ik niet elke track even goed vind. Last Days Of War en titelnummer Facing The Demon zijn te beschouwen als de hoogtepuntjes van deze plaat: scherpe, opzwepende metal, met hoofdrollen voor het uitstekende gitaarwerk, en de perfect passende zangstem van Stefan Zörner (die ik nog ken van Strangelet en Spitefuel). Zijn vocalen zijn net zo lenig als de uiteenlopende invalshoeken van deze muziek, en dat komt hier goed van pas!

Ook I Love The Night, Down. Not. Broken. en Singularity bevallen me prima, terwijl ik aan Suicide Butterflies en Stone To Mouth even moest wennen. Die laatste is behoorlijk cheesy, maar ja, dat laat juist ook weer horen hoe veelzijdig de muziek van Reternity is. Onder de streep blijft er hoe dan ook een dikke plus over. Over het geheel genomen laat Facing The Demon zich lekker weg luisteren. De aanpak van authentieke metal, gehuld in een hedendaagse productie, laat zich als paradox uitstekend verenigen. Hier wil ik wel meer van horen!

Sascha Beul - Drums

Semen Brik - Guitars

Carsten Sauter - Guitars, Bass

Stefan Zörner - Vocals