Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Revel In Flesh - Relics Of The Deathkult

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-05-2018

Tracklist

01. Bonecrusher
02. Corpus Vermis
03. A Chant Of Misery
04. Deathkult
05. Phlebotomy: Blood Dripping Healing
06. Nightrealm Ghouls: The Dead Will Walk The Earth
07. The Ending In Fire
08. Casket Ride
09. Pay To Die (Master cover)
10. Mutilation (Death cover)
11. Deny The Light (Headhunter D.C. cover)

Revel In Flesh mag inmiddels wel als bekende verondersteld worden. Ondanks dat de band 'pas' sinds 2011 bestaat hebben de heren al aardig naam gemaakt. Het verschijnen van de full length albums verloopt nog wel overzichtelijk; de lange sliert aan splits is dat wat minder. Om daar wat overzicht in te brengen is nu een compilatie verschenen: Relics Of The Deathkult.

Deze bevat een adequate samenvatting van eerder uitgebrachte tracks, die op de split EP’s of als bonustrack bij vinyl versies van de full-lengths zijn verschenen. Zo heb je in één keer een goed overzicht van hun non-album-tracks, op een handige verzamelaar bij elkaar, met als extraatje ook nog wat covers als bonustracks. Alle nummers dateren logischerwijs van de periode 2012-2017, en zijn allemaal door Dan Swanö van het juiste geluid voorzien.

Revel In Flesh - immers genoemd naar een nummer van Entombed's Left Hand Path - brengt dus uiteraard Zweedse old school death, maar dan van degelijke Duitse makelij. Ook vleugjes Bolt Thrower en Asphyx zijn in mijn beleving wel waarneembaar; luister daarvoor maar eens naar de log groovende opener Bonecrusher. Sowieso neemt Revel In Flesh de tijd voor hun nummers; echt korte, rechttoe rechtaan beukers zitten er niet bij. Het middentempo wordt weliswaar niet heilig verklaard, maar is wel zeer nadrukkelijk aanwezig.

Een nummers als Corpus Vermis is weliswaar direct en neigt lekker naar crust, maar is nog altijd geen kortje. Meer heb ik het op het slepende A Chant Of Misery, dat op een enkele uptempo oprisping na ook weer die heerlijk groovende, bijna pakkende, maar toch dreigende kant van de old school death laat horen. Ook Nightrealm Ghouls: The Dead Will Walk The Earth spreekt me enorm aan, vooral vanwege de afwisseling tussen de opgefokte crust-stukken en de tragere sfeerpassages, waarbij het nummer constant dreigend klinkt.

Naast de genoemde invloeden krijgen we in de vorm van een drietal covers nog meer te horen van waar de heren bandleden blijkbaar zelf graag naar luisteren. Eerlijk gezegd vind ik deze wel wat overbodig, al is het natuurlijk wel interessant om te vernemen hoe de band zelf z'n invloeden ziet. Maar als overzicht, of zelfs als instapmoment, lijkt Relics Of The Deathkult me uitermate geschikt, het biedt een adequaat beeld van wat Revel In Flesh te bieden heeft.

Gotzberg - Bass

Vogtsson - Drums

Herrmannsgard - Guitars

Maggesson - Drums, Guitars

Haubersson - Guitars, Bass, Vocals