Loading...

Saint Serpent - Trailer Park Witch

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-09-2020

Tracklist

01. Trailer Park Witch
02. Saint Serpent
03. Dead Man Walking

Of ik even wat aandacht wil besteden aan de op vinyl ontvangen single Trailer Park Witch van de Duitse rockband Saint Serpent. Die komt uit op 6 september, mooi op tijd. Nou ja op tijd, deze 6 september was al wel mooi vorig jaar. Maar goed, ik ben de beroerdste niet, dus toch maar even gaan luisteren. En besloten er een paar alinea's aan te wijden want de groovende stoner-achtige rock / metal van dit Duitse gezelschap blijkt prima te doen.

Saint Serpent is opgericht in 2013, en kent het gebruikelijke traject van vallen en opstaan, nummers schrijven, zoeken naar geschikte bandleden, demo's uitbrengen en proberen zo veel mogelijk op te treden. In dat traject is Trailer Park Witch de tweede single, op weg naar een langspeel-debuut dat dit jaar nog zou moeten gaan verschijnen. Al ben ik nog even in de war over de precieze inhoud van deze promo. De fysieke single bevat de klassieke a- en b-kant, dus twee nummers: titelnummer Trailer Park Witch en Saint Serpent. Daarnaast is er een digitale versie met nog een derde track: Dead Man Walking.

Zelf noemen ze hun muziek stoner metal in de geest van bands als Down en Corrosion Of Conformity. Dat stoner zit wel snor, maar eerlijk gezegd vind ik deze muziek eerder rock dan metal. Ok, het groovet en swingt als het spreekwoordelijke stel tieten, de drie tracks luisteren verdomd lekker weg. Na een eerste luisterbeurt gaat de rechterwijsvinger direct naar "play again", dus dat is een goed teken. Grappig genoeg vind ik de muziek ook echt Amerikaans klinken - de southern feel zeg maar - terwijl het vijftal muzikanten toch echt uit Duitsland afkomstig is.

De mondharmonica in opener en titelnummer is wat dat betreft veelzeggend. De zang is über-rauw en zwaar, en in combinatie met dat typische groovende, ronkende en stampende geluid ergens tussen rock en metal in, moet ik eigenlijk al snel aan Transport League denken, de Zweedse band die zich sterk maakt voor een vergelijkbare muzikale insteek. Saint Serpent (het nummer dus) is daarna wat trager, de mondharmonica is blijkbaar een blijvertje, maar de muziek is onverminderd ruig en swingend. Dead Man Walking gaat daarna voor de stampend-groovende Pantera / Down-aanpak, met wat zwaarder aangezette gitaren een heerlijk headbangbare afsluiter.

Ik beschouw Trailer Park Witch als een leuke kennismaking met een mij onbekende band, en ik kijk uit naar het langspeeldebuut, waarop Saint Serpent hopelijk kleur gaat bekennen over de te kiezen muzikale koers. Het gebruik van de mondharmonica mag wat mij betreft wel iets minder, om meer ruimte te geven aan ronkende gitaren. Ik ben benieuwd.

Tom - Vocals

Patrick - Guitar

Jan - Guitar

Patte - Bass

Michael - Drums

Ramon Klesch - Blues Harp