Loading...

Savage Annihilation - Soumises à la procréation

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-04-2020

Tracklist

01. L'orgie des morts
02. Soumise à la procréation
03. Sous terre
04. When the Slayer Bangs His Head
05. When Satan Rules His World [Deicide cover]
06. Savage [Helloween cover]

Bereid jezelf voor om de duivel te dienen

Savage Annihilation is een brute old school death metalband uit Frankrijk die al actief is sinds 2002. Heel actief zijn de heren nog niet geweest in al die jaren, ook andere bands vergen de nodige aandacht. De band wordt bestierd door twee broers, die volharden in een thematische rode draad doorheen hun releases. Laat het hen zelf maar uitleggen in zodanige duidelijke bewoordingen dat je ook direct door hebt wat voor muziek je kunt verwachten.

Toen de wereld veranderde in een post-apocalyptische nachtmerrie en het vernietigingskorps werd gedecimeerd door hordes bloeddorstige kannibalen van buiten het onheilige graf en luitenant Savage, het enige overgebleven lid van de genoemde elitetroep, was getuige van de val van Sion, een stad van overlevenden geregeerd door een religieuze fanaticus, zwierf hij door wat ooit "onze wereld" was, die nu een woestijn is gemaakt van duinen van kadavers en bereikte hij een mysterieus klooster in de ondergang waar mensen die daar weggingen ceremonies hadden met de vleesetende ondoden waarbij vrouwen seks hadden met ze noemden L'orgie des morts (orgie van de doden) en baarden een nieuwe soort ontaarde duivelse kannibalen.....

Voor de helft opgenomen tijdens de opnamesessies voor de tweede langspeler Quand s'abaisse la croix du blasphème (2017) is Soumises à la procréation" (onderworpen aan de voortplanting) is de voortzetting van de avonturen van luitenant Savage die begon met het debuut Cannibalisme, hérésie et autres sauvageries (kannibalisme, ketterij en andere wreedheden) uit 2012, een gruwelijke en bloederige serie over kannibalen, de duivel, de apocalyps, orgieën in bloed, religieus fanatisme, zombies en het leven van enkelen die proberen te overleven.

Een derde bedrijf in drie afleveringen en drie bonussen: een eerbetoon aan Slayer's Jeff Hanneman (When the Slayer Bangs His Head) exclusief gemaakt van riffs geïnspireerd door de thrash metal-meester die een nieuw soort Frankenstein-schepselachtig thrash-anthem creëert. Daarnaast worden we getrakteerd op twee covers: When Satan Rules His World van Deicide en Savage van Helloween.

Deze heerlijk dik aangezette old school death - zompig geluid, vette grooves - is een feest der herkenning voor fans van Deicide, Cannibal Corpse, Suffocation, en aanverwanten. Ik hou van dit heerlijke geluid, daarnaast zorgt het gebruik van de Franse taal voor nog een extra sinister sfeertje. Geen vernieuwing of originaliteit, maar wel verdomd lekker!

Dave Chaigne - Bass, Guitars, Vocals

Mickael Chaigne - Drums