Loading...

Scarboro - Here Comes the Hangover

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-02-2017

Tracklist

01. Scarboro
02. Disassociate
03. One Night Last Stand
04. Relentless
05. Life Like Any Other
06. Arch Angels
07. Watch Ya Back
08. Cliche I Know
09. Bury It
10. One Heart One Mind
11. Downward Spiral
12. Panic at the Cisco
13. Blackout
14. Here Comes The Hangover

Ik ben niet zo bekend met de internationale hardcore-scene; dat ik nog nooit van Scarboro gehoord had is op zich dus niet zo vreemd. De band is afkomstig van de bakermat van de Amerikaanse hardcore, Brooklyn, New York City, en bestaat al sinds 2012. Als ik het goed heb is Here Comes the Hangover hun eerste volwaardige CD. Eerder verschenen wel al digitaal wat demo's/EP's.

Wat direct bij beluistering duidelijk is, is dat Scarboro hun afkomst ook in muzikaal opzicht trouw is. Met invloeden als H2O, Agnostic Front, Descendents, Minor Threat en Bad Religion weet je dus wat je kunt verwachten: ongekunstelde, rauwe hardcore punk. Korte, compacte nummers, met hier en daar een vleugje melodie voor de pakkendheid (Arch Angels). Veertien recht voor z'n raap nummers; rauw, energiek, eerlijk.

Op gepaste wijze wordt het gaspedaal stevig ingetrapt, om bij vlagen even in te houden op het juiste moment (Disassociate). Dit komt de variatie wel ten goede natuurlijk. De lead vocals en shouts zijn conform de verwachtingen, en zijn onlosmakelijk verbonden met deze muziek. De teksten gaan over het alledaagse leven en wat je heden ten dage allemaal in deze maatschappij tegenkomt. Daarbij wordt ook een vleugje humor niet geschuwd, getuige titels als One Night Last Stand, Cliche I Know en Panic at the Cisco.

In tegenstelling tot de albumtitel en het afsluitende nummer Here Comes the Hangover laat Scarboro de luisteraar achter met alle behalve een kater. Het is namelijk een lekker vlot en beluisterbaar album geworden, waarvoor de New Yorkers zich zeker niet te hoeven schamen!

Shi Heng Shi - Guitar, Vocals

Jack Counce - Bass, Vocals

Gayla Escoda Brooks - Drums