Loading...

Scarlet Rebels - Show Your Colours

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-10-2019

Tracklist

01. No One Else To Blame
02. You Take My Breath Away
03. Head's In The Ground
04. Part Of Me
05. Heal
06. Let Your Love Go
07. Nothing To Say
08. Save Me
09. Blinded By The Pain
10. Shattered Dreams
11. Can I Open My Eyes
12. Returning Light
13. Losing End [bonus]
14. Radio Song [bonus]

Scarlet Rebels is een band uit het Verenigd Koninkrijk - meer bepaald, afkomstig uit Wales - die maling heeft aan heersende trends, en zich vol overgave stort op de klassieke hardrock-sound. De diverse bandleden hebben her en der al de nodige ervaring opgedaan (de band is feitelijk een voortzetting van VoiD) maar als scharlaken rebellen zijn ze splinternieuw. Show Your Colours is dan ook het debuutalbum.

Al meteen vanaf opener No One Else To Blame is het duidelijk wat voor vlees er in de kuip zit. Opzwepende, catchy hardrock, stevig en toch melodieus. Niet te glad, zoals zo veel moderne bands tegenwoordig laten horen, maar lekker old school, met het spreekwoordelijke rauwe randje. Rock die gemaakt is om lekker op mee te swingen; ik kan dan ook maar met moeite stil blijven zitten om deze woorden in te tikken. Tikken doe ik wel, met de vingers in de lucht op de maat van de drums; vingers die op het volgende moment de luchtgitaar willen hanteren. En meebrullen natuurlijk ook, "you've got no one else to blame" zit al meteen in m'n hoofd.

En dan te bedenken dat er na deze opener nog eens elf tot dertien tracks volgen (mijn CD telt twaalf nummers, de digitale versie bevat er veertien). En okay, ik vind ze niet allemaal even sterk als de genoemde opener, maar rommel zit er zeker niet tussen. Zelfs een meer ingetogen nummer als Part Of Me, of zelfs de ballad Heal - normaal gesproken niet mijn favoriete onderdeel - kunnen op mijn warme aandacht rekenen.

De instrumentalisten staan elk voor zich hun mannetje, daarnaast wil ik stiekem toch de vocale afdeling in het zonnetje zetten. De leadzang van Wayne Doyle is lekker krachtig, klassiek clean met dat al eerder gememoreerde rauwe randje; daarnaast zorgt de met regelmaat gedubbelde zang voor nog extra aantrekkingskracht. De zogeheten backings of koortjes zijn uitermate strak en catchy verzorgd, zonder dat het cheesy wordt; erg goed gedaan wat mij betreft.

Hoewel deze rock simpel in elkaar lijkt te zitten vind ik dat juist het leukste kunststukje: lekkere niks aan de hand rockmuziek om uit je plaat te gaan en zonder nadenken op mee te doen. Nummers als Let Your Love Go en het lekkere grove Nothing To Say vind ik onweerstaanbaar, en voeren mij terug naar mijn jonge jaren, toen ik nog op ontdekkingstocht was naar wat voor muziek ik leuk vond, en ik de hardrock (en even later heavy metal) ontdekte. Ik vind het echt heel leuk om dat gevoel weer eens te beleven, met dank aan Scarlet Rebels!

Wayne Doyle - zang, gitaar

Chris Jones - gitaren

Josh Townshend - gitaar, toetsen

Wayne "Pricey" Esmonde - bas

Gary Doyle - drums