Loading...

Sick of it All - Wake The Sleeping Dragon!

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-12-2018

Tracklist

01. Inner Vision
02. That Crazy White Boy Shit
03. The Snake (Break Free)
04. Bull's Anthem
05. Robert Moses Was A Racist
06. Self Important Shithead
07. To The Wolves
08. Always With Us
09. Wake The Sleeping Dragon
10. 2+2
11. Beef Between Vegans
12. Hardcore Horseshoe
13. Mental Furlough
14. Deep State
15. Bad Hombres
16. Work The System
17. The New Slavery

De 'oude' punk/hardcore-helden lijken maar niet te willen opgeven; dat past natuurlijk precies bij hun houding. Sick Of It All is daarvan een goed voorbeeld, deze Amerikaanse veteranen - de band rond de gebroeders Koller is in 1986 in bakermat New York opgericht - presenteren met Wake The Sleeping Dragon! hun twaalfde studio-album.

Of deze oude rotten in het vak daarmee nog relevant zijn? Wat denk je zelf! Boosheid, venijn en een energieke aanpak gaan blijkbaar niet verloren, dus spatten de 17(!) tracks opnieuw uit de speakers alsof het hier een roedel jonge honden betreft. Vanaf de opener Inner Vision weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt: kort, compact, uitermate fel, maar ook met de gedachten stiekem bij een zekere mate van pakkendheid (whoooo hoooo hoooo) weet Sick Of It All precies wat het wil, en hoe dat te bereiken.

De mix van punk, hardcore en een vleugje metal, waarbij de sneltreinvaart, breaks en hooks je om de oren vliegen klinkt lekker vertrouwd in de oren. Opzwepend, berekenend en met uitstraling van kwaliteit (want ervaren) vuurt de band de ene na de andere boos-makende en -klinkende song op de luisteraar af. Zoals te doen gebruikelijk klokken de tracks gemiddeld zo rond de twee-minuten-grens, zodat het album 'maar' krap boven het half uur duurt.

Maar in dat ruime halve uur overtuigen de New Yorkers vrijwel elke minuut. Nummers als That Crazy White Boy Shit, Robert Moses Was A Racist, Self Important Shithead (Fuck Off And Die!), titelnummer Wake The Sleeping Dragon, Bad Hombres en afsluiter The New Slavery maken duidelijk waar Sick Of It All voor staat. Daarnaast is uit de teksten ook goed op te maken dat de band heel goed weet wat er anno 2018 in de maatschappij leeft.

Variatie wordt voldoende geboden door de felle beukers af te wisselen met meer pakkende meezingstukken. Daarnaast mogen ook bassist Craig Setari (2+2) en drummer Armand Majidi (The New Slavery) zo af en toe eens de leadzang voor hun rekening nemen, en horen we uiteraard ook gasten voorbij komen (Chuck Ragan en Tim McIlrath) zodat ook in dat opzicht de broodnodige variatie aanwezig is. Niks mis dus met Wake The Sleeping Dragon!

Lou Koller - Vocals

Pete Koller - Guitars

Craig Setari - Bass

Armand Majidi - Drums