Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Sooma - Sooma

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-04-2018

Tracklist

01. Uncle
02. Kneel
03. Belgrade
04. Misli Teku
05. Joy
06. Falling Apart
07. Frame
08. Cut It Out
09. Karoshi
10. Hesitation

Sooma is een luid musicerend trio afkomstig uit Zwitserland. De band is opgericht in 2014, en eerlijk gezegd heb ik geen idee van voorgaand plaatwerk. Gezien de titel van het album dat hier voor mij ligt, Sooma, zou je de conclusie kunnen trekken dat dit een debuut is. Wat wel zeker is, is dat het trio al enorm veel live-ervaring heeft opgedaan gedurende een verpletterend aantal shows in vooral het thuisland, maar ook elders in Europa.

Het album telt een tiental tracks die zich allen in een stevig tempo en op al even stevig volume voltrekken. Kort, to the point en krachtig. Ik zou de muziek omschrijven als een punky uitvoering van grunge, of in elk geval een samensmelting van punk, hardrock, rock'n'roll, noise en grunge.

Het licht vervormde gitaarwerk en de monotone, wat verveeld klinkende zang doen inderdaad denken aan de jaren '90; de oorspronkelijke opwinding die rond een band als Nirvana hing komt hier qua sfeer wel een beetje in terug. Al komt in tracks als Misli Teku en Joy meer de old school punkrock-houding tot uiting.

Zo heeft Sooma wat mij betreft net zo veel raakvlakken met de simpele punkrock van Ramones, de opzwepende vernieuwing van de oude Nirvana of Mudhoney, als de gestructureerde chaos van een Melvins. Anno 2018 niet echt spannend meer, maar wel uiterst vermakelijk!

Fidel Aeberli - drums

Yannick Consaël - guitars, vocals

Amedeo Mauriello - bass