Loading...

Soulemission - Tales of Inevitable Death

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 01-01-2017

Tracklist

01. Bellum Omnium Contra Omnes
02. March Against the Storm
03. Luciferian Blood Orders
04. Seas of Emptiness (Featuring Niklas Kvarforth)
05. Where Fallen Angels Dare
06. Endless Grief
07. Perished Entity (Instrumental)
08. Glorification of Elimination

Uit de verschroeide resten van Prostitute Disfigurement verrijst een nieuw black/death-fenomeen dat onder de naam Soulemission dood en verderf komt zaaien. Met aanvulling van voormalig Cirith Gorgor-schreeuwerd Nimroth beweegt het eerste wapenfeit dat Tales Of Inevitable Death gedoopt werd, zich dan ook gevaarlijk dicht in de richting van de eerste twee Cirith Gorgor albums.

Dat is uiteraard allesbehalve een straf voor onze toch al getormenteerde metalen zielen. Voor u als potentieel luisteraar betekent het, dat u direct weet waar u aan toe bent, mocht u zich aan dit stapeltje duivelscantaten wagen.

Met het machtige Bellum Omnium Contra Omnes laat het Eindhovense duivelspact zich dan ook direct in haar tarotkaarten kijken. De gepropageerde hel en verdoemenis worden via een vernuftig episch aandoend nummer over u uitgestort. Direct valt op hoe verzorgd Soulemission zich door het uitermate gevarieerde nummer heenwerkt. Het bevat fijnmazig riffwerk gelardeerd met wat sporadisch toetsenwerk voor de spookachtige sfeer. Daaroverheen spuwt Michel a.k.a. Nimroth zijn zwartgeblakerde vocalen.

Het tergende Seas Of Emptiness is ook een vermelding waard. Een logge track dat met hulp van Niklas Kvarforth, bekend van het Zweedse Shining, een mooie depressieve toon meekrijgt. Opnieuw valt ook het sublieme en verzorgde gitaarwerk van Roel weer op. Het loopt als een rode lijn door het album heen. De duistere ondertoon die zich laat vergezellen met afwisselend en sterk uitgewerkt spel dat naast de dominante invloed uit de black metal ook de nodige stroom invloeden uit de death, thrash en heavy metalhoek meesleurt.

Ik noemde al even de eerste twee platen van Cirith Gorgor om de stijl van Soulemission te illustreren. Met alleen dat als referentie doe ik dit trio veel te kort. Verwacht met Tales Of Inevitable Death een uiterst grondig en gevarieerd werkje dat mogelijk een goede toekomst blootlegt voor dit gezelschap.

Michel "Nimrod" Stigter - zang

Roel van Kruysdijk - gitaar

Benny Bats - gitaar, bas