Loading...

Spoil Engine en support In Duycker

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 01-07-2016

Op vrijdag 08 juli staat de Vlaamse metalband Spoil Engine in Podium Duycker. Naast Spoil Engine staan ook Purest of Pain, Hibakusha en Xeno op het podium. Kaarten zijn €10,- en de deuren openen om 20:00.

Spoil Engine is een Vlaamse metalband met Nederlandse zangeres en drummer. Hun muziekstijl wordt beschreven als melodieuze thrash metal, ook wel modern metal genoemd. Voornaamste inspiratiebron voor de band zijn 90's metalbands zoals Pantera, Machine Head, Slipknot als ook 'New Wave of American Heavy Metal' bands zoals Trivium, Killswitch Engage en Lamb of God.

Purest of Pain

Purest of Pain is een modern death metal band opgericht door Merel Bechtold. De band kenmerkt zichzelf door hun melodische, maar toch snoeiharde nummers. Hun energieke live performance is door muziekplatform 3voor12 beloont met een nominatie voor de Best Live Act award.

Hibakusha

Hibakusha is een groovende metalband uit Haarlem en Hoofddorp. Eind 2015 lanceerde zij hun debut EP "Incarnation" die goed werd ontvangen met positieve reviews van Lords of Metal, Pitkings en de Metalkrant. Het gaat de band voor de wind, onlangs stonden zij namelijk op Fortarock waarvoor zij door Buma ROCKS waren uitgekozen uit 119 bands en later dit jaar staan zij op Amsterdam Metalfest.

Xeno

Een neerzetting van een gedachte, een erfgoed. Iets nieuws, iets vreemds. Een collectief bestaan, dat is hoe Xeno omschreven wordt. Er heerst vrijheid en trots om muziek te maken die goed aanvoelt. In de grondvesten van het metalgenre groeit Xeno koppig een eigen kant op.

Deur open: 20:00

Aanvang: 20:30

Kaarten: €10,-

Hibakusha [NL], Poppodium Duycker [NL], Purest of Pain [NL], Spoil Engine [BE], Xeno [NL]