Loading...

Stargazer - Life Will Never Be The Same

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-06-2023

Tracklist

01. Can You Conceive It
02. Live My Dream
03. Rock The Sky
04. Live Today
05. Don’t Kill
06. Will I Come To Heaven
07. Heartbroken
08. Turn Off The Light
09. Beyond The Moon
10. Take Me Home
11. Push Me

Even voorstellen: de Noorse, traditionele hard rock / melodieuze heavy metalband Stargazer. Opgericht in 2008 is de band begin 2023 toe aan hun derde album: Life Will Never Be The Same. Na hun vorige release The Sky Is The Limit uit 2019, beginnen kenners van de hardrockende wereld Stargazer te zien als een band om naar uit te kijken. Ze kregen veel goede recensies, en waren aan het eind van dat jaar klaar om de wereld te gaan veroveren. Aan serieus toeren kwam vanwege Covid een abrupt einde, zoals wereldwijd aan zo veel plannen.

De vijfkoppige krachtpatser pakt op hun nieuwe album goed door met Scandinavische vibes die bestaan ​​uit virtuositeit, en een vintage geluid met een moderne twist. Met gevoel voor goede melodieën, pakkende riffs, solo's en song-schrijvers vakmanschap; daarnaast in het bezit van een opvallend sterke zangstem binnen de huidige rock-scene, als ook een zeer aanwezige op blues gebaseerde hardrockgitarist.

Live My Dream was de eerste single, is alles dat de promo-praat belooft, maar klinkt toch vooral Scandinavisch-melodieus zou ik zeggen. Bij een band met de naam Stargazer mag je uiteraard aan Rainbow denken, die sfeer weet dit Deense vijftal dan ook zeker te benaderen. Grappig genoeg moet ik ook een beetje aan het juist Amerikaanse Stryper denken; zijn het die vocalen, of lijkt het refrein iets te veel op dat van Soldiers Under Command? Laat ik het maar houden op die typisch Amerikaanse smeuïgheid waardoor deze muziek zo lekker naar binnen glijdt.

Daarvoor heeft de opzwepende opener Can You Conceive It al laten horen dat Stargazer uit het juiste heavy rock-hout gesneden is: stevig, pakkend, swingend, alles dat een goede rocksong nodig heeft. Wil je meer de Rainbow / Dio-kant op, dan zit je met Rock The Sky geramd, waarbij ik voorzichtig steeds meer onder de indruk raak van de vocalen van Helgemo, wat een power! Voor meer simpele niks-aan-de-hand-rockers kun je terecht bij Will I Come To Heaven en Turn Of The Light. Daarentegen bevat het album met Live Today en Beyond The Moon maar liefst twee ballads, en dat vind ik weer net iets te gek.

De sterkste tracks op Life Will Never Be The Same zorgen hoe dan ook voor een stevige positieve balans, want Stargazer weet heel goed hoe ze een authentiek genre van een frisse wind kunnen voorzien. Het album laat een paar sterke composities horen die beklijven, en het beste van heden en verleden weten te combineren.

Tore André Helgemo - vocals, guitar

William Ernstsen - guitar

Sondre Bjerkset - keyboards

Jomar Johansen - bass

Svend Skogheim - drums