Loading...

Stargazer - Live My Dream

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-10-2022

Tracklist

01. Live My Dream

Even voorstellen: de Noorse, traditionele hard rock / melodieuze heavy metalband Stargazer. Opgericht in 2008 is de band begin 2023 toe aan hun derde album. Voor het zo ver is verschijnt vandaag eerst een splinternieuwe single als voorproefje: Live My Dream. Een ideaal instap- en voorstelmomentje dus.

Na hun vorige release The Sky Is The Limit uit 2019, beginnen kenners van de hardrockende wereld Stargazer te zien als eentje om naar uit te kijken. Ze kregen veel goede recensies over de hele westerse wereld en waren aan het eind van dat jaar klaar om de wereld te gaan veroveren. Aan serieus toeren kwam vanwege Covid een abrupt einde, zoals wereldwijd aan zo veel plannen.

De vijfkoppige krachtpatser hamert door met Scandinavische vibes die bestaan ​​uit virtuositeit, en een vintage geluid met een moderne twist. Met gevoel voor goede melodieën, pakkende riffs, solo's en song-schrijvers vakmanschap; daarnaast een van de beste stemmen van de huidige rock-scene en een van de beste op blues gebaseerde hardrockgitaristen die er zijn.

Live My Dream is alles dat de promo-praat belooft, maar klinkt toch vooral Scandinavisch-melodieus zou ik zeggen. Bij een band met de naam Stargazer mag je uiteraard aan Rainbow denken, die sfeer weet dit Deense vijftal dan ook zeker te benaderen. Grappig genoeg moet ik ook een beetje aan Stryper denken; zijn het die vocalen, of lijkt het refrein iets te veel op dat van Soldiers Under Command? Laat ik het maar houden op die typisch Amerikaanse smeuïgheid waardoor deze muziek zo lekker naar binnen glijdt.

Ik kan hier - als old school hardrock en metalfan - prima naar luisteren, en kijk dan ook uit naar het aanstaande album!

Tore André Helgemo - vocals, guitar

William Ernstsen - guitars

Sondre Bjerkset - keybards

Jomar Johansen - bass

Svend Skogheim - drums