Loading...

Steel Inferno - Siren Of The Air

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-07-2022

Tracklist

01. Siren Of The Air

Steel Inferno (uit Denemarken) werd opgericht in 2012 en heeft sindsdien twee volledige albums uitgebracht: Aesthetics of Decay in 2016 en ...And the Earth Stood Still in 2020. Ik heb wel eens een track of videootje voorbij horen of zien komen, maar me nog nooit echt in deze band verdiept. Blijkbaar komt dit najaar een nieuw album uit, Evil Reign; nu is een eerste single verschenen: Siren Of The Air.

In 2020 bundelde de band de krachten met nieuwe zanger Chris Rostoff en terwijl de wereld op slot ging begon de band nieuwe nummers te schrijven. De band tekende in 2021 bij From The Vaults en stapte begin 2022 de Angioni Studios binnen. Het resultaat is het album Evil Reign, dat de band in een iets andere richting stuurt. Als het vroege materiaal van de band verwant was aan Europese metal zoals vroege Accept en Judas Priest, ligt het nieuwere materiaal dichter bij enkele van de vroegste Amerikaanse power metalbands zoals Helstar en Jag Panzer - allemaal vermengd met een fundamentele inspiratie uit vroege thrash en vooral speed metal.

Siren Of The Air is een woeste proto-metal aanval die geen enkele luisteraar gespaard laat, aantrekkelijk voor fans van klassieke metal in de trant van Agent Steel, vroege Slayer en Overkill, en voor iedereen die van snelheid en intensiteit houdt, vermengd met een gevoel van kwaadaardige melodie. Zoals veel Deense bands van nu schuwt ook Steel Inferno de tijdmachine niet, de jaren '80 vibe ligt er duimendik bovenop. En laat juist dat mij zo aanspreken!

Chris Rostoff - vocals

Jens Andersen - guitars

Thierry Zubritovsky - bass

Lars Lyndorff - guitars

Krzysztof Baran - drums