Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Tankard - Schwarz-weiß Wie Schnee (Eagles And Tankards)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-10-2017

Tracklist

01. Schwarz-Weiß Wie Schnee (2017)
02. Forza SGE
03. Schwarz-Weiß Wie Schnee (1999)
04. One Foot In The Grave
05. A Girl Called Cerveza
06. (Empty) Tankard (live)

Schwarz-Weiß wie Schnee, das ist die SGE

Wir holen den DFB-Pokal und wir werden Deutscher Meister

Nog maar nauwelijks bijgekomen van het laatste studio-album One Foot In The Grave, komt Tankard al weer met een nieuwe single / EP op de proppen. Schwarz-weiß Wie Schnee heet het 'nieuwste' vehikel van de oude bier-thrashers. Wie Tankard een beetje kent snapt direct dat hier geen nieuw materiaal aan zit te komen.

Schwarz-Weiß Wie Schnee is het clublied van voetbalclub Eintracht Frankfurt (daar komt Tankard ook vandaan, de muzikanten zijn fans) dat door Tankard al diverse keren op plaat gezet is. Blijkbaar is het weer tijd voor een nieuwe versie nadat de laatste CD-uitvoering (uit 2006) uitverkocht is.

Forza SGE is ook een voetbal-anthem, maar laat een wat andere kant van Tankard horen: wat minder thrash dan we van de band gewend zijn, maar nog meer gericht op simpel meelallen. Het is een beetje een simpel nummertje, maar klinkt wel lekker feestelijk; dus dat past wel weer. Verder worden we hier getrakteerd op de eerste versie van Schwarz-Weiß Wie Schnee uit 1999. En dan is het halverwege de EP gedaan met het voetbal-plezier.

Wat volgt is al een stuk minder interessant. One Foot In The Grave en A Girl Called Cerveza zijn simpelweg de titeltracks van de gelijknamige albums uit respectievelijk 2017 en 2012. Voor meer info daarover lees je de betreffende reviews maar terug. Als zesde en laatste nummer krijgen we DE Tankard-klassieker bij uitstek te horen: (Empty) Tankard (uit 1986 al weer) staat op deze EP in een spetterende live-uitvoering. Het betreft wel een 'verse' uitvoering, vorig jaar opgenomen.

Een leuk aardigheidje voor de liefhebbers, heel veel meer valt hier niet van te maken. Ik vind het wel vermakelijk om Tankard tijdens de eerste twee tracks zo bezig te zien en te horen. En natuurlijk is voetbal-metal-bier een aangename drie-eenheid. Proost!

Gerre – Zang

Andi Gutjahr – Gitaar

Frank Thorwarth – Bas

Olaf Zissel – Drums