Loading...

Tantivy - Eyes In The Night

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-01-2021

Tracklist

1. I Am the Wolf
2. Cut 'Em Loose
3. Daggers
4. Houndin' Ya
5. Nowhere

Heerlijk dat er zo af en toe nog eens van die bandjes opstaan die ouderwets rauwe, pretentie- en compromisloze metal willen spelen. Met de drive van Motörhead, de hooks van Judas Priest en de oorspronkelijke speed metal-acrobatiek van Toxic Holocaust, herkauwt het uit Wisconsin, USA afkomstige duo Tantivy lustig hun traditionele heavy metal-roots. Gitarist, bassist en zanger Adam Geurink wordt vergezeld door drummer Jon Zimick in een muzikale match made in hell.

Eyes In The Night is de debuut-EP van dit uitermate enthousiaste duo. Hierop gaat de gashendel vol open, en worden we getrakteerd op opzwepende gitaarriffs, dreunende, al even door snelheid gedreven drumwerk en bijdehante composities. Dit alles afgetopt door het spreekwoordelijke schuurpapieren stemgeluid van Geurink. Zeg maar de metalen versie van Motörhead is wat je hier kunt verwachten.

In vijf korte en felle nummers (totale speelduur: iets over de 19 minuten) maakt Tantivy wat mij betreft indruk qua authenticiteit en spelvreugde. Want dit is toch hoe heavy metal ooit is begonnen. Tantivy is niet voor niets een archaïsch woord dat zoiets als een snelle, vlotte galop of rit betekent. Nou ja, getekend dus voor deze muziek.

Wanneer je de teksten van bijvoorbeeld Houndin' Ya en Nowhere er op nakijkt zie je dat alle (snelle) heavy metal-clichés van stal worden gehaald. Woorden als heavy metal, speed, en ook tantivy komen voorbij, maar ook auto's en de straat komen voorbij; en met dank aan de goudeerlijk klinkende muziek geloof ik elk woord. De speedy metal van Tantivy is een feest der herkenning voor eke metalfan die in de vroege jaren '80 is opgegroeid!

Adam Geurink - vocals, guitars, bass

Jon Zimick - drums