Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Terrifier - Destroyers Of The Faith

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 23-08-2012

Tracklist

01. The Valkyrie
02. Hammer Fist
03. Welcome to Camp Blood
04. The Age of Steel
05. Scum Ridden Filth
06. Legions of the Dead
07. Of Victory and Valor
08. Destroyers of the Faith

De Canadese jeugdvrienden Chase Thibodeau en Rene Wilkinson startten in 2003 de band Skull Hammer om de eer van de ware thrashspirit hoog te houden. Men bouwde een reputatie op door flink op te treden. Tevens zag een demo het levenslicht. Bijna tien jaar later bestaat de band naast de twee kameraden nog uit gitarist Brent Gallant en drummer Kyle Sheppard. Thibodeau speelt de bas en verzorgt de vocalen en Wilkinson verzorgt zijn deel van de gitaarpartijen. In deze samenstelling heeft de band haar langverwachte debuut opgenomen. Het heet Destroyer Of The Faith en het staat vol met old school thrash. Op het laatste moment moest de naam Skull Hammer ingeruild worden voor de nieuwe naam Terrifier. Dit omdat er in de Verenigde Staten ook al een Skull Hammer bleek rond te lopen. De hoesjes waren kennelijk toen al gedrukt want daar staat nog vrij groot Skull Hammer op.

Hoe val je op in de overvloed aan releases die er ook prat op gaan thrash van vroeger te spelen? Dat is op papier een eenvoudig antwoord maar in de praktijk is het buitengewoon lastig om dat na te streven. Je songs moeten in orde zijn en de agressie en het venijn moeten voelbaar zijn. Qua stilistische inventiviteit zijn er maar weinig bands die andere richtingen zoeken binnen de platgetreden thrashpaden. Terrifier doet dat dus ook niet. Ik ken ook weinig old school thrashers die daarop zitten te wachten trouwens. Met de energie van de band zit het wel goed. Alleen de songschrijverij kan nog wel een boost gebruiken.

Met een energieke riff schiet de band in het openingsnummer The Valkyrie uit de startblokken. De overgang tussen die toffe opening en het eerste couplet legt direct het grootste euvel van het album bloot. Het is een overgang die doet denken aan de honderd meter horden waarbij geen enkele horde fatsoenlijk genomen wordt. Het is een euvel dat in meerdere nummers terugkeert. De vaart die ingezet wordt, wordt er zo onmiddellijk weer uitgehaald. Ook in het onnodig lange The Age Of Steel duurt het een onuitstaanbare eeuwigheid voordat het nummer uiteindelijk op gang komt. Als het eenmaal op gang is, is er niets aan de hand. The Age Of Steel ontpopt zich als een stoere samensmelting van Testament en Meliah Rage. Het zijn vooral de vocalen van Thibodeau die het die kant op sturen.

Terrifier laat zich van zijn allerbeste kant horen in het vingervlugge Hammer Fist. Een gejaagd nummer dat vanwege de drukke gitaarloopjes nogal eens aan Megadeth doet denken. Met het geboden spel is sowieso weinig mis. De gitaristen doen hun uiterste best om met scherpe riffs en coole solo’s voor de dag te komen. Ook het duivelse Legions Of The Dead is wat dat betreft een positieve uitschieter.

Het relatief dunne geluid maakt dat Terrifier bijtend en venijnig klinkt. Het enige probleem is dat de band moet leren om wat bondiger te schrijven want de opgerekte breaks en overgangen zijn soms echt buitengewoon vervelend. Dat is zonde want aan toffe ideeën ontbreekt het Terrifier zeer zeker niet. Er blijft dan voor de doorgewinterde thrasher op Destroyer Of The Faith dan ook genoeg over om de vaalgeworden patchjas bij aan te trekken en al moshend door de kamer te stampen.