Loading...

Textures, Aborted, Humanity’s Last Breath en meer op Amsterdam Metalfest, zaterdag 15 oktober in Mel

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 07-09-2016

De tweede week van oktober vindt in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg de derde editie van Amsterdam Metalfest plaats. Van uiterst belang was om de uitverkochte april editie 2016 te overtreffen. Zo staan op het menu: Nederlandse exclusiviteit, Amsterdamse wereldpremières èn een integrale uitvoering van een fenomenale plaat. 15 oktober begint de dwaasheid om 17:00 en die zal pas indammen wanneer de lichten aangaan en de stukjes toeschouwer met stoffer ‘n blik in hoopjes de Lijnbaansgracht worden opgeveegd. Early Ghoul kaarten kosten €20,- en Lazy Demons kunnen ná 1 augustus voor €25,- ook nog entree scoren.

Afsluiter Textures beklimt als laatste het podium van de Oude Zaal en viert bij deze de finale show van de "Phenotype" tourcyclus. Het van origine West-Vlaamse, maar inmiddels internationale, deathmetal vijftal Aborted speelt een exclusieve "Retrogore" (Century Media Records) set! De uit Zweden afkomstige Humanity’s Last Breath speelt 15 oktober haar NL debuut. De man achter dit geluid (lees “genre: evil”) is drummer, gitarist en bassist Buster Odeholm. 5 april kwam Detestor uit, in Odeholm’s eigen Impact Studios opgenomen en zelf uitgebracht.

De instrumentale fusionmetal van het Brabantse Exivious is gemaakt door muziekmeesters Kruidenier, Zielhorst (beiden ex-Cynic), van Eekelen (ex-Pestilence) en Nienhuis (Dodecahedron). Het is bijna twee jaar geleden dat zij de bühne beklommen; aan Amsterdam Metalfest de eer de groep voor het eerst in Amsterdam te ontvangen. Het Amsterdamse death-thrashmetal kwartet Seita zal na techmetal vijftal Hibakusha uit Haarlem de spreekwoordelijke kop van de avond eraf bijten.

amsterdam-metalfest-aborted-retrogore

Aborted [BE], Amsterdam Metalfest [NL], Exivious [NL], Hibakusha [NL], Humanitys Last Breath [SE], Melkweg [NL], Seita [BR], Textures [NL]