Loading...

The Courettes - We Are The Courettes

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-04-2018

Tracklist

01. Hoodoo Hop
02. Time Is Ticking
03. Come Inside
04. Nobody But You
05. T-C-H-A-U
06. Strawberry Boy
07. Voodoo Doll
08. All About You
09. The Way You Walk
10. The Teens Are Square
11. Boom! Dynamite!
12. Fool Fool Fool

The Courettes is een rock'n'roll duo met als thuisbasis Aalborg in Denemarken, en bestaat uit de Deense drummer Martin Wild en de Braziliaanse gitariste en zangeres Flávia Couri. Ze ontmoetten elkaar in Brazilië, werden verliefd en vormden een band, zo luidt de simpele verklaring van het duo over het ontstaan van The Courettes. Dat was in 2013, waarna in 2015 hun eerste album verscheen: Here Are The Courettes. Vervolgens werden nog wat singles uitgebracht (die ook op dit nieuwe album terug te vinden zijn) en een live-album, voordat vorige week het tweede album We Are The Courettes op de markt werd geslingerd.

We hebben het hier over een duo, dus verwacht geen al te ingewikkelde muziek. The Courettes musiceert zeer basic, in een stijl die het best omschreven kan worden als garage-rock'n'roll, enerzijds gedrenkt in een ranzige laag fuzz, anderzijds voorzien van invloeden van zoete popmuziek. Weliswaar met een hedendaags geluid is het muziek die terug grijpt op de jaren '50, '60 en '70. Dat levert recht voor z'n raap, puntige, compacte liedjes op, waarop het over het algemeen goed meeswingen is.

De stereotypen van het vurige Latijns-Amerikaanse temperament en de onderkoelde Scandinavische houding kunnen we gerust op dit duo loslaten. Juist die paradox zorgt voor de dynamiek binnen de muziek van The Courettes. Tevens laat dit horen dat rock - of in bredere zin muziek in het algemeen - een universele taal is, waaraan de afkomst van de individuele deelnemers ondergeschikt is. Rauw en live op band geknikkerd, zo puur en onbewerkt klinkt de simpele rock van dit duo.

De liedjes van The Courettes zijn zowel aanstekelijk als energiek, met een basis in het verre verleden, maar vertaald naar het nu. Daarbij worden geen nieuw paden betreden, maar wel een eigen draai gegeven aan bestaande conventies. Tracks als Hoodoo Hop, Time is Ticking, Nobody But You, The Way You Walk en Boom! Dynamite! zullen de voetjes van de vloer brengen, dan wel menig festivalweide uit enthousiasme laten ontwaken. Muziek die meer geschikt is voor een live-situatie dan voor een CD. Rock'n'roll zonder pretenties.

Flávia Couri - gitaar, zang, piano

Martin Wild - drums, percussie, zang