Loading...

The Damnation - Way Of Perdition

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-09-2022

Tracklist

01. Before the Drowning
02. Way of Perdition
03. Into the Sun
04. This Pain Won't Last
05. Grief of Death
06. Random Words
07. Slaves of Society
08. Rotten Soul
09. No Hope Inside
10. The Greed

Drie Braziliaanse dames die stevige thrash metal spelen, dan denk ik toch al snel aan Nervosa. Maar nee, er zijn er inmiddels wel meer natuurlijk. Aldus is het tijd om The Damnation voor te stellen, en wel middels hun debuut-langspeler Way Of Perdition. Het trio is afkomstig uit Sao Paulo, en actief sinds 2019. De aanleiding dat ik met band en album in aanraking ben gekomen, is dat het verschijnt via het Nederlandse Soulseller Records.

Een eerste beluistering leert me dat The Damnation weinig avontuurlijk musiceert. Natuurlijk, de thrash metal hakt er bij vlagen lekker op los, en laat wat mij betreft vooral een punky vibe horen. Opener Before The Drowning wisselt boze coupletten af met melodieuze refreinen. De brulzang van gitariste Renata is acceptabel, maar geen prijspakker. Titelnummer Way Of Perdition combineert vervolgens een pakkende groove met melodieus gitaarwerk, en een stevige punk-invloed in de zang. Met Into The Sun horen we minder thrash, maar des te meer jaren '80 metal-invloeden, inclusief flitsende gitaarsolo.

Met achtereenvolgens This Pain Won't Last en Grief Of Death wordt een en ander wat donkerder, dreigender. Deze tracks worden wat lomer gebracht, en dat blijkt The Damnation goed te passen. Hierna zakt de sfeer weer in en krijgt de luisteraar verder vrij middelmatige thrash voorgeschoteld. De eerste paar tracks van het album bleken nog prima te doen, maar heel veel anders is niet voorhanden. Weinig afwisseling of spanning en eentonige vocalen bepalen het speelveld. Nog één keer veer ik op, bij het eerste opzwepende stuk van afsluiter The Greed, maar ook die belofte blijkt helaas van korte duur. Al is het wel een van de betere nummers van het album.

Als kennismaking wilde ik The Damnation graag het voordeel van de twijfel geven, maar hun debuutalbum ontstijgt op geen enkel moment de middelmaat. Een paar tracks zijn nog best te beluisteren, maar tien stuks, zo'n 36 minuten aan muziek, zo lang weet het trio niet te boeien. Wordt hopelijk vervolgd, met de ervaring van dit album in de bagage.

Renata Petrelli - Vocals, Guitar

Aline Dutchi - Bass, Vocals

Lu Diniz - Drums