Loading...

The Golden Grass - Absolutely

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-04-2018

Tracklist

01. Catch Your Eye
02. Show Your Hand
03. Never You Mind
04. Runaway
05. Walk Along
06. The Spell
07. Out On The Road
08. Begging The Question

I'm so glad I got you under my attention

Het nieuwe album van de psychedelische blues Amerikaanse rockers. The Golden Grass vervoert je naar een plaats en tijd in het muzikale gouden tijdperk van de jaren 70! Aldus schreeuwt de wervende tekst van het label's sociale media-pagina's mij toe. Nou wist ik dat al, want in 2016 besprak ik al Coming Back Again van dit klassieke powertrio. Absolutely is de zojuist verschenen opvolger.

Ik zou bijna zeggen: begin met luisteren hier bij de tweede track, dan hoor je direct optimaal wat je kunt verachten. Een zodanige mix van Deep Purple en Led Zeppelin als Show Your Hand laat horen heb ik echt zelden voorbij horen komen. Een opzwepende mix van blues- en southern rock, aangevuld met een stevige scheut boogie voor de onmiskenbaar aanwezige groove, en een minimaal vleugje psychedelica voor de sfeer.

Het is dus bijna overbodig om te melden dat de acht tracks van Absolutely elk voor zich verdomd lekker wegluisteren. Een zwak nummer zit er wat mij betreft niet tussen. Gooi wat grote acts van eind jaren '60 en begin '70 op een hoop, het mengsel daarvan zal ongetwijfeld klinken als The Golden Grass. Zonder dat het trio letterlijk iets plagieert zul je in elk van de nummers herkenningspunten tegen komen waarvan je denkt: dit doet me aan die of die band denken.

Met het venijn in de staart van het album - ik vind The Spell, Out On The Road en Begging The Question (hallo Crosby, Stills And Nash) echt een onweerstaanbaar trio - heb ik wederom genoten van een trip naar het verleden. De opwindende rock van The Golden Grass klinkt zo authentiek dat je echt het gevoel krijgt dat je zojuist uit een tijdmachine geflikkerd bent. Al kan ik me voorstellen dat de jongere generatie(s) muziekliefhebbers hier wat meer moeite mee hebben. Ik mag dit graag horen!

Joseph Noval “Wild Company” - bas, zang

Adam Kriney “The Golden Goose” - zang, drums, percussie

Michael Rafalowich “Professor Plum Brandy” - gitaar, zang