Loading...

Thrasherwolf - We Are Revolution

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-10-2020

Tracklist

01. Words of Revolution
02. WAR
03. Vortex
04. The Pack
05. Good Old Fashioned Violence
06. Vermillion Steel
07. Vanity
08. Ruin
09. Blood Moon

Thrash metal is altijd de strijdkreet van de underdog, de outsider geweest, de door agressie- en riff-gedreven aangewakkerde woede van de buitenstaander - vastberaden en uitdagend tegen alle verwachtingen in, hoe onoverkomelijk ook. Thrasherwolf, opgericht in 2016, en opgegroeid met een rauw vleesdieet van (wat mij betreft vooral) Slayer en de Duitse scene, is het nieuwe ras van Britse thrash, in de voetsporen van geëerde voorouders als Xentrix, Onslaught en Acid Reign.

De Londense band Thrasherwolf heeft zich vastgebeten in de thrash-geschiedenis van het thuis(ei)land, en voegt daar naar eigen inzicht hun passie, visie en songwriterschap aan toe. Het langspeler-debuut We Are Revolution is in eigen beheer uitgebracht op 19 september; en met recht een plaat geworden die zeer riffgericht de essentie van thrash metal belichaamt.

De eigenzinnigheid van deze band openbaart zich direct vanaf het begin. Na intro / speech Words of Revolution is WAR (We Are Revolution) met z'n speelduur van ruim elf minuten alles behalve een standaard thrash-nummer. Deze zit dan ook boordevol afwisseling en tempowisselingen; zowel in het snellere segment als in het middentempo overtuigt de band volledig. Vooral in de snelste en meest agressieve stukken is de schatplichtigheid aan de Duitse erkende grondleggers waarneembaar. In de minder snelle beukstukken is juist de Slayer-invloed herkenbaar.

Vortex staat daarna wat meer op eigen benen, en is een sterke, strakke compositie. Sowieso houdt Thrasherwolf wel van nummers die qua lengte het gemiddelde wat overstijgen (een minuut of zes, met een uitschieter naar acht) maar juist dat gaat de band goed af. Nummers als Vanity en Blood Moon hoor ik graag: snelheid en agressie worden gekoppeld aan dreigende, duistere atmosferische passages, zoals je die in de thrash niet vaak hoort. Hier ligt de kans voor het Britse kwartet om zich te onderscheiden, dat hebben ze dus goed begrepen.

Zonder nou direct nieuwe paden te bewandelen heeft Thrasherwolf een alleszins onderhoudend debuutalbum afgeleverd. Mocht je als thrash-fan niet alleen maar gericht zijn op snelheid en agressie, maar vooral ook variatie én een goed verhaal waarderen, dan zou ik We Are Revolution zeker eens checken!

Daniel Lucas - Vocals, Guitar

Billy Lucas - Drums

Jack Saunders - Guitar

Alex Mitsis - Bass