Loading...

Throat Locust - Dragged Through Glass

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-01-2023

Tracklist

01. Death Lurker
02. Corruption and Greed
03. Axe Grinder

Beïnvloed door klassieke death metal uit Florida, maar gekruid met Bolt Thrower, en Pantera's Texas-groove, probeert Throat Locust extreme muziek te creëren met een brede aantrekkingskracht. Op 6 januari 2023 kwam de band met een eerste EP op de proppen: Dragged Through Glass.

De groep, opgericht aan het begin van 2022, heeft zich gericht op het verfijnen van hun brute geluid en de voorbereidingen om schedels te gaan kraken in de kelders van het tour-circuit. Hun eerste opnames rieken naar gevaar en verleggen tegelijkertijd de grenzen van underground metal-gekte. Woeste harde zang en meedogenloze gitaren exploderen, in combinatie met donderend drumwerk, tot een muur van geluid.

Welke van de drie tracks je ook neemt, meedogenloos is op elk van toepassing. Dacht je met opener Death Lurker al de meest woeste aanval gehad te hebben, Corruption And Greed lijkt er zowat nog een schepje bovenop te doen. Nog opzwepender en agressiever worden de riffs en vooral vocalen op brute wijze in je smoel gesmeten. Throat Locust levert energieke, krachtige metal, voorzien van subtiele dynamiek - behalve in de zang dan helaas, want die blijkt op den duur behoorlijk eentonig.

Afsluiter Axe Grinder moet het minder van snelheid hebben, des te meer van een stampende groove. De agressie blijft daarbij gehandhaafd. Daarbij is het dus even wennen aan de zang, maar mocht die je wel liggen dan heb je met Dragged Through Glass een puik EP'tje in handen. Lekkere old school underground death metal die smaakt naar die goeie ouwe tijd.

Gil - Vocals

Eric - Guitar

Alex - Guitar

Adrian - Bass

Rob - Drums