Loading...

To Live Among Wolves - (Dis)honored

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-06-2020

Tracklist

01. A Serpent's Tale
02. Cursed Embrace
03. No Shepherd
04. Prisoner

Een To Live Among Wolves-show betekent rauwe energie, emotie en ongeraffineerde power. Deze vijf mannen uit de Zeeuwse hardcore-scene brengen een boodschap vanuit het hart met hun luide, expressieve muziek, waarmee ze soelaas bieden aan zowel het publiek als henzelf. De muziek roept op tot moshen, singalongs en interactie met het publiek op een niveau dat de meeste zalen al erg lang niet gezien hebben. De teksten zijn verhalen uit het leven gegrepen, met de boodschap: opstaan voor wat jij denkt dat rechtvaardig is.

De EP (Dis)honored is het meest recente wapenfeit, opvolger van Living.Losing uit 2018, en bevat ook weer vier korte, felle, stevige, recht voor z'n raap hardcore-nummers. Deze inmiddels bijna klassiek te noemen stijl wordt in dit geval gevormd door het vermengen van hardcore, punk, grunge en beatdown: een explosief brouwseltje! Vergelijkbaar met energie-drankjes, is dit goedje bij To Live Among Wolves in goede handen.

Direct vanaf A Serpent's Tale is me duidelijk dat de hardcore van deze band van de zwaardere soort is. Geen catchy punk-deuntjes om op te dansen, maar spijkerhard moshen is hier het devies. De gitaren klinken metal-ruig, de ritmesectie dendert er levendig op los, de schreeuwzang komt uit de tenen, en strooit met serieuze onderwerpen. De afwisseling tussen zowel de twee gitaren als de met regelmaat tweestemmig ingezette zang zorgt voor een lekker vol geluid.

Natuurlijk moet deze muziek het vooral hebben van de arbeidsethos, van energie en emotie; dat alles is hier ruimschoots voorhanden. Daarbij vind ik het zelf erg prettig dat de tracks onderling serieuze variatie laten horen. De vier nummers zijn dan ook weer voorbij voor ik er erg in heb. De kracht van To Live Among Wolves ligt ongetwijfeld op het podium, ik ben dan ook benieuwd of de band de belofte die met deze EP gedaan wordt, kan waarmaken. Zo ja, dan voorspel ik bloed, zweet en tranen in het publiek.

Yari - Zang

Laurent - Gitaar

Fedde - Gitaar, Zang

Justin - Basgitaar

Omar - Drums