Loading...

Toxik - Dis Morta

Gepost in Reviews door Edwynn op 04-09-2022

Tracklist

01. Dis Morta
02. Feeding Frenzy
03. The Radical
04. Power
05. Hyper Reality
06. Creating the Abyss
07. Straight Razor
08. Chasing Mercury
09. Devil in the Mirror
10. Judas

Ik ben eigenlijk wel enthousiast over Dis Morta, de nieuwe Toxik. De jaren '80 invloeden worden langs alle kanten over je uitgestort en daarnaast zijn er de bekende technische fratsen die overal opduiken. Die fratsen dienen zich minder aan dan op Think This (1989) waardoor de nadruk toch echt op onvervalste speed komt te liggen. In die zin is World Circus (1987) de grote broer waar tegen op gekeken wordt. Dat niveau wordt niet gehaald maar het is ook weer niet zo dat Dis Morta niet mee kan komen.

Van het geluid baal ik wel een beetje. Ik dacht dat we wel af konden van die digitale toestanden. Die afgemeten computerdrums en dat holle gitaargeluid hoeven echt niet meer. Maar de energie van de plaat laat me dat snel vergeten.

Met het razende Feeding Frenzy en het dynamische Power tegenover het bevreemdende Hyper Reality biedt Toxik een redelijke dosis eigenzinnigheid waarmee de band volgens mij wel weer verder kan. Vooral op Straight Razor ga ik keihard. Wat een achtbaan is dat! Vooral de klassieke gil-zang van nieuwkomer Ron Iglesias (familie van???) komt hier goed uit de verf.

Minpunten zijn het geluid en de hoes. Voor de rest acht ik Dis Morta dik in orde.

Josh Christian - Guitars

James DeMaria - Drums

Shane Boulos - Bass

Ron Iglesias - Vocals

Eric van Druten - Guitars