Loading...

Traveler - Other Lives

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-10-2019

Tracklist

01. Wake Up
02. All We Have Is Now
03. Other Lives

Four Dudes Playing Music

Traveler is een nieuwe band uit Antwerpen, die met de korte EP Other Lives een eerste inkijkje geeft in hun muzikale wereld. Het viertal heeft blijkbaar een hekel aan bio's, die ze - terecht vaak ook - afdoen als blah blah blah; heel veel meer info kan ik je dus ook niet geven over deze band, behalve dan dat de aanwezige muzikanten al de nodige ervaring hebben opgedaan in vorige bands. Laat de muziek dan maar voor zich spreken.

En sprekend is hun muziek zeker. Zoals veel eigentijdse bands heeft Traveler maling aan genres en hokjes, hun versie van moderne metal vliegt dan ook alle kanten op, vooral voorbij de diverse hokjes. Direct vanaf de (korte) opener Wake Up ben ik inderdaad klaarwakker. De muziek van Traveler bevat groove en heel voorzichtig wat melodie, maar is vooral rauw en energiek. Er lijken wat raakvlakken met hard- of metalcore, zeker qua directheid. All We Have Is Now is iets meer gepolijst en melodieuzer, waardoor het vooral opvalt hoe de agressief-schreeuwerige vocalen een belangrijke rol voor zich opeisen binnen het totaalplaatje.

Het is vooral de afsluitende titeltrack Other Lives die de meeste afwisseling laat horen. Het nummer begint zeer ingetogen - zelfs de zang begint hier redelijk intiem - om via een korte, directe opbouw tot een eerste spetterende climax van extreme metal-proporties te komen. Wat dan volgt is eigenlijk het meest aantrekkelijke aan deze lekker dynamische track.

Zelfs na beluistering heb ik nog geen idee wat voor labeltje ik op de muziek van Traveller moet plakken. Laat dat dan ook maar niet zo belangrijk zijn. Other Lives is een kort maar stevig visitekaartje van een nieuwe band, waarop te horen is dat hier potentie in zit. Er mag wat mij betreft nog wat meer kop en staart aan de kortere composities, maar als idee staan de nummers al stevig in de steigers. Hier zijn duidelijk geen beginners aan het werk. Ik ben dan ook benieuwd naar de verdere ontwikkeling.

Adriaan - Guitar

Danny - Drums

Jan - Bass

Wim - Vocals