Loading...

Under The Church - Supernatural Punishment

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 19-01-2018

Tracklist

01. The Stygian Horror
02. Supernatural Punishment
03. Ancient Ritual
04. Staircase To Hell
05. Vitalizing Funeral
06. The Death Of Innocence
07. Crypt Of Pelvises
08. Wretched Disfigurement
09. Silence Of The Shadows

Dat er in het Zweedse land behoorlijk wat graftombes en kerkhoven verstopt zijn, waar regelmatig hele ranzige orkestjes zich van onder de zoden een weg naar het land der levenden weten te graven, dat mag voor een ieder al heel lang duidelijk zijn.

Zo ook het, voor mij persoonlijk voorheen nog onbekende Under The Church, waar Collega Chris in het verleden ook al twee keer een review aan heeft gewijd. Voor de zelf getitelde EP Under the Church (2014) en zijn directe opvolger Rabid Armageddon (2015). Heel veel geschiedenis van deze band weet ik helaas niet en ik waag me er dan ook niet aan om een halve bio over deze gasten te schrijven, maar wat ik wél weet, is dat deze heren met Supernatural Punishment, een heel goor en wanstaltig eindproduct hebben afgeleverd. In de meest positieve zin van zojuist genoemde woorden. Dit is ranzigheid waar menig muzikaal viezerik zoals ikzelf, zich als een vrolijk varkentje in de modder voelt.

Over varkentjes gesproken trouwens, dan denk ik al snel aan een andere grote liefde van me, grindcore en de link die deze band heeft met dit genre, valt heel makkelijk uit te leggen wanneer ik vertel dat de zang op dit monster wordt verzorgd door Erik Sahlström, die we onder anderen kennen van het (voor mij) absolute heldenteam General Surgery.

Met een strak half uur (en vier seconden), aan heerlijke afwisseling in tempo, melodie, de welbekende Zweedse oempa-oempa-OSDM-style, en ‘t hele nare krassende geluid van de gitaar/bass en hardnekkige solo’s, kan ik niets anders, dan gewoon héél erg vrolijk worden van dit negen hoofdstuk-tellende pareltje des doods.

Fans van Autopsy, Entrails, Dismember en pure Zweedse death metal… Deze is voor jullie!

Erik Qvick - drums

Lars Henriksson - bass

Erik Sahlström - vocals

Erik Wallin - guitars

Marcus Klack - guitars