Loading...

Under The Church - Under The Church

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-08-2014

Tracklist

01. Denial Of Death
02. Macabre Cadaver
03. Digging In The Dirt
04. Under The Church
05. Burning
06. Haunted By Demons
07. Back To The Grave

Death metal, crust, voorspelbare (drum/hoempa) ritmes, laaaage gitaarriffs en -klanken, brute grunt, spaarzame doompassage, rauwe productie. Zomaar wat termen op een rij waar de old school death liefhebber van gaat kwijlen. Tevens een omschrijving van de muziek van voorspelbare dertien in een dozijn hedendaagse old school death wannabees. Auw!

Dat het in dit geval gaat om een soort reïncarnatie van het obscure gezelschap dat rond 1990 onder de naam Nirvana 2002 (waarvan Relapse in 2009 nog een overzichtelijke verzamelaar uitbracht) undergrond furore maakte doet daar niks aan af. Under The Church bestaat onder deze naam pas een paar jaar, maar bestaat dus uit ervaren muzikanten. Vorig jaar werd een drietrack demo op cassette uitgebracht, nu is het de beurt aan een al even titelloze EP, met vier nieuwe nummers, plus de drie van de demo; compleet gereviseerd, dat wel.

Een zevental korte en bondige nummers aan old school death-gerag; voorspelbaarheid troef, maar uitermate genietbaar. De riffs vliegen je om de oren, de drummer roffelt gestaag door, en de vocalen klinken lekker vies. Aan variatie heeft het drietal een broertje dood, voornamelijk midtempo beuken is het devies. Dat het ook een tandje sneller prima wil lukken laat Under The Church - het nummer dus - uitstekend horen; al vind ik dit niet het sterkste punt van de band.

Met de bekende buzzsaw gitaarsound als voornaamste attractie is het feest na dik twintig minuten al weer voorbij, maar zijn de nekspieren weer even lekker uitgerekt, mits goed getraind natuurlijk.

Lars Henriksson - Bas

Erik Qvick - Gitaar, drums

Mik Annetts - Zang