Loading...

Walls of Jericho - No One Can Save You From Yourself

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 18-03-2016

Tracklist

01. Intro
02. Illusion of Safety
03. No One Can Save You From Yourself
04. Forever Militant
05. Fight The Good Fight
06. Cutbird
07. Relentless
08. Damage Done
09. Reign Supreme
10. Wrapped In Violence
11. Anthem
12. Beyond All Praise
13. Probably Will

Platenmaatschappij Napalm Records heeft Walls Of Jericho onder contract staan, en deze komen met hun vijfde studio-album op de proppen genaamd No One Can Save You From Yourself. De uit Detroit (US) afkomstige metal/hardcore-formatie heeft na The American Dream (2008) weer tijd gevonden om een nieuw album te schrijven en uit te brengen, dat uitkomt op 25 maart aanstaande.

Na hun tour Rockstar Energy Drink Mayhem Festival te hebben afgerond met niet de minste bands als Disturbed, Slipknot en Machine Head hebben de leden even een pauze ingelast waarbij er kinderen op de wereld zijn gezet en wat neven-projectjes tot stand zijn gekomen. Na die tijd heeft Walls of Jericho nog even een Europese Tour afgewerkt, ook weer met top-bands als Terror, Suicidal Tendencies en Biohazard.

In 2014 had de band weer voldoende creativiteit om met een demo genaamd Relentless (ook op het nieuwe album terecht gekomen) op de proppen te komen, en vervolgens in 2015 hun nieuwe cd No One Can Save You From Yourself op te gaan nemen. Na tussendoor nog her en der wat optredens te hebben verschaft en dit jaar onder anderen te zien zullen zijn op Hellfest is de band weer helemaal terug.

No One Can Save You From Yourself is dan ook weer een zeer herkenbare Amerikaanse hardcore schijf geworden. Het album bevat dan ook weer een hoge dosis zelfmedelijden en andere maatschappij-gerelateerde teksten. Dat de hardcore-scene blijft hangen in Amerika mag ook wel duidelijk zijn. Het is totaal niet vernieuwend en uitdagend te noemen, eerder allemaal behoorlijk voorspelbaar. Agressief en groovend tot je een ons weegt. Qua productie en muzikaal gezien zit het allemaal wel snor, maar helaas is het allemaal wat achterhaald.

Candace Kucsulain - zang

Chris Rawson - gitaar

Mike Hasty - gitaar

Dustin Schoenhofer - drums

Aaron Ruby - bas

  • 'hoge dosis zelfmedelijden' : ik lag in een deuk, geweldige vondst!

    Door Chris van der Aa op 18-03-2016 12:49:24

  • Hahaha. Tja. Mensen kijken nooit naar hun zelf.

    Door Marc Brouwer op 18-03-2016 13:49:20