Loading...

Warrior Soul - Cocaine And Other Good Stuff

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-11-2020

Tracklist

01. Let The Good Times Roll (The Cars)
02. Cocaine (J.J. Cale)
03. Cross Town Traffic (Jimi Hendryx)
04. Cold Gin (KISS)
05. DOA (Van Halen)
06. Elected (Alice Cooper)
07. Outlaw (Motorhead)
08. Firehouse (KISS)
09. Get Down Tonight (KC And The Sunshine Band)
10. American Band (Grand Funk Railroad)
11. Livin After Midnight (Judas Priest)

Ik ga het hier heel kort even hebben over Warrior Soul, naar aanleiding van hun nieuwe album Cocaine And Other Good Stuff. De subtitel zou kunnen luiden: hoe verneuk ik de meest simpele covers. Inderdaad, dat klinkt niet als een aanrader. Toch had Warrior Soul een korte periode behoorlijk de wind mee; even een stukje geschiedenisles om mee te beginnen.

Bij Warrior Soul draait het om zanger Kory Clarke, tot op de dag van vandaag het enige constante bandlid. Opgericht eind jaren '80 bracht de band een paar interessante albums uit die een energieke mix lieten horen van rock, metal en punk. De albums verschenen via major Geffen, de band werd op sleeptouw genomen door Metallica, het zag er allemaal goed uit voor Kory Clarke en z'n wisselende gezelschap. Echter: zoals zoveel bands gebeurde wist Warrior Soul niet overeind te blijven ten opzichte van de populaire grunge-golf.

Sinds eind jaren '90 leidt de band een kwakkelend bestaan. Door de jaren heen verschenen de gebruikelijke live-albums en compilaties, en slechts sporadisch nieuw studiowerk. Clarke zong nog even live - ad interim - in Trouble, maar ik raad je serieus af om naar het resultaat daarvan te gaan luisteren. En daarmee hebben we de directe link naar het heden, en het coveralbum dat de zanger met een diversiteit aan muzikanten heeft gemeend te moeten uitbrengen.

Het idee van een coveralbum met verrassende invalshoeken - kijk de tracklist er maar op na, die ziet er echt veelbelovend en afwisselend uit - kan echt heel leuk zijn. En eerlijk is eerlijk: de meeste tracks zijn in muzikaal opzicht ook prima te doen; al vind ik de instrumentale invulling bij vlagen wel erg obligaat.

Maar het grote euvel is natuurlijk Kory's stem. Kort maar krachtig: die is gewoon kapot, die doet het echt niet meer. Leuk, zo'n rafelig of schuurpapieren randje zoals in de promo-praat staat, maar daar is hier geen sprake van. Dit is gewoon beschamend. Ik vind eigenlijk dat iemand binnen de kring van mede-muzikanten of het label de man tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Gewoon niet meer doen. Tip: lekker laten liggen dit; tenzij je mega-fan bent van Kory Clarke. Hoewel: zelfs dan nog....

Kory Clarke - Vocals

Dennis "El Guapo" Post - Guitar

Adam Arling - Guitar

John Hodgson - Guitar

Christian Kimmett - Bass

Kath Edmonds - Drums

Ivan Tambac - Drums

John Besser - Drums

Geoff Yeaton - Horns, Sax