Loading...

Wolf Counsel - Age of Madness / Reign of Chaos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-01-2018

Tracklist

01. Wolvenearth
02. Semper Occvltvs
03. Age of Madness / Reign of Chaos
04. O' Death
05. Eternal Solitude
06. Coffin Nails
07. Remembrance

Het Zwitserse doom-gezelschap Wolf Counsel kwam in november van het afgelopen jaar (jaja, we lopen weer eens achter) met hun derde album in even veel jaren tijd. De band is voor mij dan ook geen vreemde meer. Dat release-tempo lijkt bovengemiddeld voor een doomband; ik heb me in eerdere bespiegelingen dan ook met gepaste reserve uitgelaten over de kwaliteit van het gebodene.

Na beluistering van Age of Madness / Reign of Chaos is me al vrij snel duidelijk dat hetgeen ik in het (recente) verleden over Wolf Counsel schreef nog altijd van toepassing is. Met als voornaamste goede raad: ga toch eens een andere zanger zoeken. Want ook op dit nieuwe album blijken de vocalen van bandopperhoofd Ralf Garcia de achilleshiel.

Desalniettemin is ook goed te horen dat deze band verdo(o)md fraaie composities in elkaar kan sleutelen. Afsluiter Remembrance vind ik echt het meest memorabele nummer van het album, een heerlijke klassieke klaagzang. Maar ook het lange titelnummer Age of Madness / Reign of Chaos en het wat gothic aandoende O' Death - die vrouwenstem (Daniela Venegas) had ik echt niet aan horen komen! - mogen er zeker wezen. Die laatste laat zelfs acceptabele zang horen.

Hoe het niet moet krijgen we helaas ook voorgeschoteld. In Semper Occvltvs meent Garcia dat hij clean en een beetje uptempo moet geen zingen, echt zingen dus. Hopelijk doet ie dat nooit weer, want dat klinkt dus echt niet! De overige drie nummers hangen er een beetje tussen in, waarbij ik het het niet kan laten om me te bedenken hoe deze muziek zou kunnen klinken met een degelijke zanger.

Al met al blijft Wolf Counsel voor mij een twijfelgeval. Op de beste momenten hoor ik het soort van (gothic) doom metal dat me prima bevalt; echt slechte nummers hoor ik eigenlijk ook niet. Maar ja, helaas verpest de zeer aanwezige zang nog zo veel dat ik ook van Age of Madness / Reign of Chaos hooguit nog eens een enkele track zal beluisteren. Jammer voor de goede muziek.

Ralf W. Garcia - Bass, Vocals

Reto Crola - Drums

Andreas Reinhart - Guitars

Ralph Huber - Guitars