Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Wound Collector - Eternal Bloodcult

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-08-2018

Tracklist

01. Bloodcult
02. Crucifixion To The Inverted Cross
03. Divine Music, Unholy Flesh
04. History Of Torture
05. Hopelessness
06. Only Corpses Remain
07. Recapturing The Throne
08. Worship of the Aton

Wound Collector is een nieuwe Belgische metalband, opgericht in 2016 in Melsele. Eternal Bloodcult is het debuutalbum, dat al een paar maanden geleden verscheen. De bandleden hebben de nodige ervaring in de bagage, onder anderen Angeli Di Pietra en Herfst staan op het palmares; de heren muzikanten zijn dan ook zeker geen groentjes meer.

Kort door de bocht brengt Wound Collector vrij normale hedendaagse death metal, maar dan met een saxofoon als een van de voornaamste dan wel meest opvallende instrumenten. Vandaar dat de band wel wordt geschaard onder de progressieve death metal. Dat klinkt spannend, en is het kortstondig ook, maar die toeter is het hele album door te horen, en dat gaat me na verloop van tijd toch echt vervelen. Vooral omdat het de aandacht af leidt van de rest van de muziek, en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

De technisch gebrachte death metal heeft bij vlagen zo'n lekker zwartgeblakerd randje, vooral door de zang, die lekker grimmig klinkt. Er wordt lekker afgewisseld tussen de groovende Zweedse stijl - lekker pakkende riffs, een denderende bas - en authentiek beuk- en blastwerk. Het stevige werk wordt zo af en toe voorzien van een subtiel tipje melodie; al met al zitten de nummers goed doordacht, maar toch redelijk herkenbaar en goed te behappen in elkaar. Het is dit soort metal dat me normaal gesproken prima ligt.

Maar helaas zijn er momenten dat ik denk: mag die toeter niet even uit? Ik vind de saxofoon hier als extraatje goed bedacht en uitgevoerd, en heeft ook echt een meerwaarde qua originaliteit. Alleen het gegeven dat het instrument echt constant aanwezig is, is iets te veel van het goede in mijn beleving. Zoals gezegd, het leidt me regelmatig af, en neemt een te prominente plaats in binnen het totaalgeluid. Vind ik tenminste. Want buiten dat aspect vind ik Eternal Bloodcult een prettig beluisterbaar album.

Kurt Hermans - bas, zang

Guy Van Campenhout - gitaar, zang

Peter Verdonck - saxofoon, zang