Loading...

Serenity - Death & Legacy

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 17-03-2011

Tracklist

1. Set Sail To... (Intro) 00:29
2. New Horizons 06:49
3. The Chevalier 05:32
4. Far From Home 04:48
5. Heavenly Mission 05:24
6. Prayer (Interlude) 01:22
7. State Of Siege 06:48
8. Changing Fate 05:42
9. When Canvas Starts To Burn 04:48
10. Serenade Of Fiames 04:55
11. Youngest Of Widows 04:08
12. Below Eastern Skies (Interlude) 01:35
13. Beyond Desert Sands 04:54
14. To India's Shores 04:34
15. Lament (Interlude) 00:40
16. My Legacy 04:45

Serenity is ook weer een van de vele bands wiens naam wel wat belletjes doet rinkelen in mijn hoofd maar waar ik helaas genoeg nog geen tijd of moeite heb genomen om ze eens te beluisteren. De band, afkomstig uit Tirol, Oostenrijk, bestaat inmiddels al weer tien jaar en is toe aan hun derde album. Death & Legacy heeft een ontwerp dat deze cd cover siert met veel paarstinten, en doet wel eerder denken aan een female fronted band. Toch bestaat Serenity uitsluitend uit manvolk. Ook zie ik veel gelijkenissen in ontwerp stijl met albums van Kamelot. Zelfde ontwerper misschien? Maar goed, beoordeel geen boek aan zijn kaft. Hoewel ik hier en daar ook in de muziek wat gelijkenissen met Kamelot hoor, heeft Serenity toch een heel eigen geluid.

Hun muziek valt te beschrijven als heerlijk episch, veel power en veel melodie, heerlijke harmonieuze vocalen, lekker veel snelheid, niet te veel bombast maar toch behoorlijk uniek. Terwijl de 16 tracks van dit album mijn oren passeerden ontdekte ik veel momenten waar het kippenvel hoog op m’n armen stond en m’n ogen een tikje vochtig werden. Het gebeurt niet vaak dat ik bij de eerste luisterbeurt volledig verliefd word op een band of album maar Serenity heeft het voor mekaar gekregen! Zeker de eerste paar nummers op dit album zorgden voor aardig wat kippenvelmomenten en dit album gaat hier zeker grijs gedraaid worden! De zang is zeer zuiver en geeft voor de verandering eens niet de indruk dat er gezongen word met een veel te strak broekje aan, zoals bij veel power metal zangers het geval is.

Door het hele album hoor is een soort euforische, vrolijke en vredige toon. Soms een beetje misplaatst, zeker als het gaat om nummers zoals Youngest of Widows, een nummer met een wat droevige tekst maar wel met vrolijke toon gebracht. Ook zijn op dit album een paar bekende zangeressen aanwezig. Charlotte Wessels van Delain, Ailyn van Sirenia en Amanda Sommerville zijn in aardig wat nummers te horen, en Death & Legacy ontbreekt het dus niet aan geweldige duetten.

Liefhebbers van de wat lieflijke koormuziek zullen ook smullen van dit album. Bij de nummers The Chevelier, The Prayer en New Horizons komen heel wat engelenkoortjes langs, die vooral verantwoordelijk zijn voor de vochtige oogjes. Minpunten zijn er haast niet op deze plaat. Het enige wat nog op te merken valt is bij de interlude, The Prayer, waar je eerst naar hogere sferen word gedragen door middel van een liefelijk klinkende synthesizer , en vervolgens gestoord word door wat geleuter in het Spaans (of Portugees, ik ben nooit een ster geweest in het herkennen van talen) Iets wat op de tweede interlude Lament ook helaas weer terug komt.

Maar dat zijn maar kleine minpuntjes op een album wat helemaal mijn hart heeft gestolen. Fantastisch album waar heerlijk op geheadbangd en meegezongen kan worden. Zeker 5 sterren en heel wat meer luisterbeurten waard!

Georg Neuhauser - Vocals

Thomas Buchberger - Guitar

Fabio D'Amore - Bass

Andreas Schipflinger - Drums, Backing Vocals

Mario Hirzinger - Keyboards, Backing Vocals