Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Nailgun Massacre - Backyard Butchery

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 27-05-2011

Tracklist

1.Cadaverous Lay (04:13)
2.Albert the Geek (04:50)
3.Mortuary Meathouse (04:44
4.Nailed to the Wall (03:36)
5.Jagannãtha! (05:58)
6.Spanish Spider (05:00)
7.Head on a Stick (04:34)
8.Zombie Swamp (06:58)

Zombies, B-horror en deathmetal; een aantal van mijn favorieten in 1 doosje! Uit Leiden komen ze, de ‘scene’s most notorious undead veterans’. Wie kent ze niet? De mannen Corpsechucker, Bonesaw, Meataxe, Juggernaut en Hairybucks. Ik vind het wel mooi, lekker vaag, net als vroeger. En daarmee sla je bij Nailgun Massacre de spijkers op z’n kop: ‘vroeger’. Zelf zeggen ze te strijden tegen de huidige blast beats, het neurotisch technische, de hippies en de semi-intellectuelen, nouja, ik vind het best zolang ze deze muziek maar blijven maken en geen spijkers op laag water gaan zoeken.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit wel een super vet debuut album is! Zo te zien in het kleurrijke en vrolijke info/tekstenboekje heeft dhr Meataxe (nickname Casper T.) op deze opname nog niet meegewerkt, maar zit de heer Meataxe momenteel wel vast bij de band. Het intro van dit album lijkt wel verdomd veel op een verkorte versie van het intro van de B-kant van het “ZzooouhH” album van Delirium uit 1989, dus dat is al een goed begin. Daarna komt een heerlijke Zweeds georiënteerde deathmetal riff, ook goed. Hoppa, knallen met die zooi! Een welkome vocale bijdrage van Paul Speckmann is zeer zeker niet vervelend in het openingsnummer.

De acht nummers met titels als Cadaverous Lay, Albert The Geek, Mortuary Meathouse, Nailed To The Wall en meer van zulke zijn natuurlijk al lang niet meer shockerend en/of origineel, maar dat is de muziek ook niet. Ik hoor in de muziek veel Autopsy invloeden en zangtechnisch gezien veel Pestilence (vanuit de tijd dat Pestilence me nog kon boeien, dus eerste drie albums) en Necrony. Als je in mijn ogen wordt vergeleken met Necrony doe je het goed. Maar toch in track vijf Jagannatha! doet het langzame zware tussenstuk me denken aan Nile en Avulsed, dat willen ze geloof ik niet, dan moet je die zin maar even vergeten. Ja, eigenlijk is dit wel een supervette plaat, de productie is monsterlijk vet en de nummers zitten goed in elkaar en is lekker afwisselend. Ik weet zeker dat ik dit nog vaak ga luisteren, sterker nog, dit gaan we live zien.

Eigenlijk kan je deze CD alleen voor het artwork al wel kopen, daar is veel aandacht aan besteed en er is iemand erg druk mee geweest om al die zombies en lijken en taferelen uit B-horror films na te tekenen en het is erg goed gedaan. De bijpassende spijker in de rug van de case vind ik leuk bedacht. Al met al een prachtige release met goede tracks en een headbang-gehalte van 100! Voor liefhebbers van pure old school death metal zeer, zeer zeker een aanrader!

Corpsechucker – Vocalen

Bonesaw – Gitaar

Meataxe – Gitaar

Juggernaut – Bas

Hairybucks – Drums