Loading...

Rectal Smegma - Because We Care

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 27-05-2011

Tracklist

Bepaalde wijven moeten dood
Bobo de clown
Granniemal
Teabagging 'n ballsack gagging
Handy work with a scalpel
Kruisvocht in spijkerbroek
Captain kut
The bezerkstreet boys
In the sickness of the sea
When my fist and your ass collide
Pus porn party
Mongloidpoopingcumfest
Circus back in town

Om te beginnen moet ik wel vermelden dat het me waarschijnlijk niet gaat lukken om hier een 100% serieuze review van te schrijven, maar dat is denk ik ook niet wat de band verwacht. Het is eind 2003 en Yannic en Robin besluiten om de goregrind band Carnal Rancidity te beginnen, gewoon omdat het kan. Helaas werd deze band geen succes omdat de bandnaam Carnal Rancidity uiteraard niet slecht genoeg was. Heden ten dage schuilend onder de naam Rectal Smegma heeft de band uitermate veel succes.

Om een heel lang en saai verhaal over een hele boel line-up wisselingen over te slaan kan ik je verklappen dat t/m begin 2011 van de originele line up alleen Madhur van gitaar naar bas is geswitched en dat Robin de band definitief heeft verlaten. Hatseflats, zo kan het ook! Het debuutalbum ‘Licking a Leper’ is onder eigen beheer in 2003 uitgebracht, vrijwel direct na de opnames van dit album besloot Robin de band te verlaten omdat hij het enige bandlid was wiens lid zo klein was dat er in erecte toestand geen 6 maar helaas maar 3 Barneveldse hanen op konden zitten. Hierna hebben de jongens uit Naaldwijk nog 3 albums uitgebracht; Sex, Drugs and Rock ‘n Drol (split CD met Namek), Keep on Smiling en de split CD met Cuntgrinder

In begin 2011 besloot Madhur toch de band voor de tweede keer te verlaten, Robin switchte snel weer van gitaar naar bas, maar helaas, de 6 hanen konden nog steeds niet zitten en huilend verliet Robin de band weer…. Wat een puinhoop zeg…. En ja hoor hoe kan het ook anders, een knul met een baard die Baard wordt genoemd doet dan maar mee, tsja, waarom niet, welkom in de goregrind wereld waar alles kan als je maar 6 hanen kan bergen. Momenteel heeft de band er een aantal tours opzitten met Rompeprop en Cliteater en de derde tour is op komst, dit keer met Splattered Mermaids. Een hele bek vol!

Over naar deze release, 13 tracks vies goor smerige deathgrind. De alombekende harmonizer op de vocals is uiteraard in elk nummer nadrukkelijk aanwezig, ik vind het jammer want daar worden de nummers zo vlak van. Maar daar heeft Rectal Smegma wat op gevonden; ze hangen er gewoon twee achter elkaar. Hoppa, probleem opgelost! Verder een guest vocalist erbij betrokken, Cristophe van het Franse Inhumate om het allemaal een beetje op te leuken. De tracks zijn doorgaans opgebouwd uit simpele patronen en simpele riffs die we allemaal kennen van bands als Agathocles en Regurgitate.

De eerste keer dat ik deze release luisterde was bij Herrie van HRI records thuis, toen vond ik het allemaal een beetje te iel klinken en had ik het idee dat de zang er op was geplakt. Nu thuis op mijn eigen installatie heb ik dat gevoel niet meer. (Herrie, ie mut die troep verpats’n en wa goeis anschaffel’n!). Wat een tof artwork met een supertoffe foto in het midden! Hahaha, die clown is fantastisch en dat ei trouwens ook, om nog maar niet te spreken over de dames! Nadeel is wel de keuze voor een blauwe achtergrond en een blauwe letter, daarvan wordt het geheel een beetje onduidelijk. En de fout op de rug van de case is natuurlijk helemaal fantastisch, Beceause ive care. Goed van Herrie dat hij dat opnieuw heeft laten drukken, de originele krijg je er in elk geval als je de cd bij HRI bestelt gewoon bij, zo heb je over 15 jaar misschien wel een limited edition waarvoor je een hoop knaken kan vangen.

Al met al toch een vette plaat met een vette productie. Volgens mij is deze plaat ook nog eens live ingespeeld in de studio, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor liefhebbers van Rompeprop, Last days of humanity en Cliteater zeker een vette aanrader.

?tumb=13737,350x350,rectalsmegma

Yannic - Vocals

Frans - Guitar

Baard - Bass

Walter - Drums