Loading...

Martyr tekent bij Metal Blade

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 25-08-2011

Nederlandse heavy metal band Martyr heeft voor hun nieuwe album "Circle Of 8" getekend bij niemand minder dan Metal Blade Records. Het lang verwachte album zal tussen 4 en 7 November in Europa uitkomen en 8 November in Noord Amerika. "Circle Of 8" bevat 11 nieuwe tracks en 1 'goude oude' "Speed Of Samurai", welke opnieuw is opgenomen.

Martyr is zeker geen nieuwe in de scene. De eerste vijf jaar van de band zijn bestaan (1982-1987) heeft de band 2 albums uitgebrachd die tot de dag van vandaag nog steeds een cult status hebben. "For The Universe" (1985) en "Darkness At Time's Edge" (1986) zijn klassieke metal platen voor degene die van sterke melodieën houden, snelle riffs en hoog nivo van techniek. In die tijd stond de band vaak goed in de aandacht en tourde met verschillende internationale acts. In 1987 kwam er een eind aan de band, maar in 2001 werd hij weder opgericht om op het Heavy Metal Maniacs Festival op te treden. 4 Jaar later had de band bijna de hele orginele line-up weer compleet en trad op op het Headbangers Open Air en Keep It True festival. De band had de smaak weer goed te pakken en vervolgde in de jaren erna met optredens met bands als US Shock Rockers Lizzy Borden, Flotsam & Jetsam, Vicious Rumors, Jaguar en Evergrey. Inmiddels was het alweer 25 jaar na de vorige release, dat in 2009 de EP "Fear" uitkwam. De volgende jaren heeft de band tussen de live optredens door zich gericht op de opnames van "Circle Of 8".

Commentaar van de band: "Martyr is really pleased to have the new album "Circle Of 8" released by Metal Blade Records. It feels like a reunion with metal friends for us after the "Metal Massacre VI" release in 1986!".

Martyr [NL]