Loading...

Speedfest #6 met 5000 bezoekers uitverkocht

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 12-12-2011

De zesde editie van Speedfest die afgelopen weekend in het Eindhovense Klokgebouw werd gehouden, raakte in de loop van de avond uitverkocht. Maar liefst 5000 bezoekers – een nieuw record voor Speedfest - uit alle windstreken van Nederland en ver daarbuiten trokken naar het jaarlijkse epicentrum van de harde rock om het festival bij te wonen.

Peter van Elderen, frontman van organisator Peter Pan Speedrock is ondanks een erg korte nacht gewoon weer aan het werk: "Yep, alle drie de bandleden zijn volop aan de slag. Ook de dag na Speedfest is er immers genoeg te doen. Gelukkig hebben we een professionele crew die ervoor zorgt dat Het Klokgebouw er morgen weer uitziet zoals vóór Speedfest. Alsof de 5000 feestbeesten die een geweldige avond hebben gehad er helemaal nooit zijn geweest."

Unieke sfeer

Niet alleen qua bezoekersaantallen is Speedfest 6 een enorm succes. Peter benadrukt vooral de fantastische sfeer. "Ik speel met onze band elk jaar op flink wat festivals, dus ik durf te zeggen dat ik er wel een beetje kijk op heb. De sfeer die op Speedfest hangt is uniek. Noem het van mijn part gerust een soort van saamhorigheid van muziekliefhebbers die van heinde en verre komen om het zien van supergave bands te combineren met een mooi stevig feestje. Voorbeeldje: op de drie podia staan de hele dag bands flink herrie te maken terwijl de rock & roll-DJ in de Foodcourt Nederlandse smartlappen draait die bezoekers aan het dansen zet. Da’s toch super? Ik hoor trouwens van veel mensen dat ze lang naar Speedfest toegeleefd hebben. Dat kan wel kloppen want ruim voordat de kassa’s gisteren om 13.00 uur open gingen, stonden bezoekers al ongeduldig te wachten totdat ze binnen hun eerste pilsje konden gaan pakken. Dit jaar kwamen de bezoekers dus veel vroeger, waardoor de zalen al om 14.00 uur gelijk goed vol zaten."

Hoogtepunten

Speedfest 6 kan volgens Peter dan ook de boeken in als de meest geslaagde editie tot nu toe. "Mijn persoonlijke hoogtepunten van Speedfest 6? Dat wordt een lange lijst. Allereerst de unieke sfeer die alleen te begrijpen is als je er zelf bent geweest. Daarnaast natuurlijk de mooie line-up en onze eigen show voor 4000 man waaronder het nummer met gastzanger Marco Roelofs tijdens I’m Not Deaf I’m Just Ignoring You van de Heideroosjes. Maar ook de presentatie van onze nieuwe CD FIFTYSOMESUPERHITS; de rolstoelende crowdsufer tijdens Monster Magnet – die overigens een fantastische show gaven - en het verwelkomen van de miljoenste bezoeker van al onze shows van de afgelopen 15 jaar bijelkaar opgeteld. Oh ja, en de Rockquiz die dit jaar voor het eerst werd gehouden in de Foodcourt. (lachend:) Het enige waar we ons nu een beetje zorgen over maken is hoe we hier volgend jaar overheen kunnen. Want dat gaan we uiteraard wel proberen."

Speedfest

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In zes jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip voor bezoekers uit meerdere landen – tot aan Turkije toe.

Speedfest [NL]