Loading...

3voor12 Nomineert Purest Of Pain Voor Beste Live Act

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 17-12-2011

De Utrechtse afdeling van het VPRO-popplatform 3VOOR12 heeft metalband Purest Of Pain genomineerd voor de titel 'beste Utrechtse live-act van 2011'. De winnaars van de 3VOOR12 Awards worden bekend gemaakt tijdens een gala-avond op zaterdag 17 december in Ekko te Utrecht.

Purest Of Pain werd opgericht door leadgitariste Merel Bechtold, en speelt sinds eind 2010 in de huidige, vijfkoppige bezetting. De band speelde de afgelopen jaren onder meer in De Vorstin in Hilversum en Panama in Amsterdam, en deelde het podium met metal-grootheden als Unearth, Evergreen Terrace en Torture Squad. In 2011 won Purest Of Pain de finale van de bandwedstrijd Gooise Goden en werd tweede bij de Utrechtse bandwedstrijd Clash Of The Titans.

Drummer Jop Engels denkt dat dit laatste optreden wellicht de reden is geweest dat zijn band is genomineerd voor de 3VOOR12-prijs. "We zijn daar tweede geworden, terwijl we als metalband stonden te spelen voor een mainstream-publiek. Nederland heeft helemaal niet zo‟n metalcultuur, en toch hebben we bijna gewonnen. Niets ten nadele van de winnaars hoor, want dat was een prima band en ze hebben het verdiend. Maar onze show stond als een huis die avond, en we hadden een geweldig contact met het publiek – maar dat is eigenlijk altijd zo.‟

Purest Of Pain bracht onlangs hun debuut-e.p. Revelations in Obscurity uit, die lovend werd ontvangen in de Metalscene. De band speelde een akoestische set op 6 FM en het Amsterdamse radiostation Radio Mortale wijdde een uitzending van een uur aan de muziek van het vijftal.

Nominaties 3voor12 Awards

Purest of Pain [NL]