Loading...

The Rotted - Ad Nauseam

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 02-03-2012

Tracklist

1. Anarchogram Sun
2. Rex Oblivione
3. Surrounded by Skulls
4. Non Serviam
5. Just Add Nauseam
6. Entering the Arena of the Unwell
7. The House of Bedlam
8. Apathy in the UK
9. Motörbastärds
10. The Hammer of Witches
11. Put Me Out of Your Misery

Heel erg lang geleden is het al dat ik door een vriend werd getipt over Gorerotted, een band uit GB die ontzettend leek op Carcass. Dit was net na de release van de Her Gash I Did Slash mcd van Gorerotted, oh wat vet vond ik dat. Vrijwel direct na deze tip kwam het debuutalbum van deze band uit; Mutilated in Minutes, oh, wat heb ik dat vaak gedraaid! De opvolger Only Tools and Corpses is nog steeds een van mijn favoriete albums aller tijden, wat een band, wat een band! Heerlijk gewoon. Vaak heb ik de band live mogen aanschouwen en fantastisch vond ik het! Na het album A New Dawn for the Dead besloot Gorerotted er een eind aan te maken... helaas...

Maar, hoppa, daar waren ze weer in een iets andere bezetting dan voorheen, maar het is bijna dezelfde band die zich ineens The Rotted noemt, ook niet slecht voor een deathmetal band. Het eerste album direct blind gekocht en ik was verrast door de verfrissing. PomPomPom, dit is niet mis! Get Dead Or Die Trying heet dit 'debuut' album van The Rotted. een beetje grindy, wel lekker. Een hele tijd had ik The Rotted niet meer aandacht geschonken dan welk andere band dan ook totdat ik ineens een mailtje kreeg met een link voor de review van het nieuwe album van deze band Ad Nauseam. Nou, daar ben ik wel voor te porren! Hoppa, mp3 gemaakt en meneertje lag lekker met z'n witte iglo op het strand in Turkije met Ad Nauseam zo hard op de koptelefoon dat zelfs de parasailers er schande van spraken! What the fuck? The Rotted boeit ineens enorm! Wat een groove, wat een variatie! Het klinkt Zweeds, d-beat, old school, moderne death en grind! Al mijn favoriete stijlen op 1 album! Wat vet zeg!

Het begint allemaal met een d-beat bassriff en wat crustachtige toestanden, maar het eerste nummer ontaardt zich in een volwaardige track met alles erop en eraan, groovy doch interessant. In de nummers die volgen is goed te horen dat The Rotted het dit keer toch meer op de kracht van de herhaling gooit, riffs worden vaak herhaald en hierdoor zijn de nummers goed te volgen en lekker bangable. Meestal probeer ik in een review te schrijven waar een band mee te vergelijken is, maar bij The Rotted is dat erg lastig, wellicht komen er reviews waarin ik kan schrijven dat het vergelijkbaar is met The Rotted.

Voor mij is dit een zeer welkome aanwinst voor de metalwereld. Het 'debuut'-album van deze band was wat pakkender, iets onbenulliger, Ad Nauseam is veel volwassener, klinkt helder maar wel baggertje vet! Ik ga eens checken waar ik The Rotted dit jaar weer eens live kan gaan zien en dat raad ik jou ook zeer zeker aan!

Ben McCrow - Vocals

Tim Carley - Guitar

Nate Gould - Drums

Reverend Trudgill - Bass