Loading...

Intestinal - The Rottening

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 22-04-2012

Tracklist

01. Flesh for Living
02. Vaginal Vomitation
03. Sensation of Death
04. Torture
05. Gut Fucked
06. Vessel for the Dead
07. Undead Unleashed
08. To Die To Rott
09. Reborn in Gore
10. Slaughter
11. Eating Your Inner Organs

Na een hele middag Autopsy en Asphyx te hebben geluisterd was ik er klaar voor: Intestinal. Om maar gewoon een lekkere old school middag te houden. In 2005 opgericht in Zweden door Fredrik en Johan als een studio project werd er een beetje geklooid in een flatje, maar er kwam eigenlijk niet zo heel veel van de grond. Een aantal jaren later, in 2009, werd er besloten toch maar serieuzer bezig te gaan en Niklas werd als gitarist aangetrokken in deze band. De eerste demo Maggot Filled Flesh werd opgenomen en na een aantal maanden werd het vierde bandlid Johan T toegevoegd. De band was compleet en klaar om live te spelen en een album op te nemen. Het label Psycho records uit Polen tekende de band voor het debuut album Human Harvest in 2010. Deze release bracht Intestinal op verschillende podia in Zweden en leverde ze een kleine tour op door Europa.

De originele Johan, de drummer, stopte vrij snel na deze tour met drummen en ging gitaar spelen, de drums werden opgepakt door Jonas. Nu met de dubbele gitaarpartijen werd het geheel een stuk voller van sound en werd in 2011 dit album opgenomen: The Rottening. De band doet Zweden en Nederland aan op een nieuwe toer (zelf zou ik het podium nog delen met deze band, maar dat ging niet door omdat hun toenmalige drummer het land niet uitmocht werd mij verteld). Eind 2011 werd Jonas uit de band gezet vanwege 'lack of commitment to the band' (dat klopt dan wel aardig met het verhaal dat ik destijds hoorde). Inmiddels heeft de band een nieuwe drummer: Tomas Lagren (ex-Suicidal Seduction).

The Rottening is een lekkere old school death metal plaat waar eigenlijk niets aan mankeert. De nummers zitten goed in elkaar en zijn afwisselend genoeg om deze hele plaat meerdere malen achter elkaar met plezier te luisteren. De gitaren klinken als een muur van geweld, lekker dichtgesmeerd zoals we van vele Zweedse bands wel gewend zijn, deze sound doet me denken aan Unleashed en Entrails (en zo nog wel meer...).

De vocalen zijn lekker rauw en diep. De sound van de bass-drum is echter een doorn in mijn oor... jammer, die klinkt meer als een tom dan als een bass, zonde! Als die nu echt klonk als een vette bass was dit album voor mij nog veel beter geweest. Al met al mag dat de pret niet drukken, ik vind deze plaat van Intestinal een goede aanwinst voor elke OSDM collectie en als ik 'm tegenkom schaf ik 'm zeker aan.