Loading...

Grand Magus - The Hunt

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 26-05-2012

Tracklist

01. Starlight Slaughter
02. Sword Of The Ocean
03. Valhalla Rising
04. Storm King
05. Silver Moon
06. The Hunt
07. Son Of The Last Breath
08. Iron Hand
09. Draksådd

Met nieuwe drummer Ludwig Witt in de gelederen lanceert Grand Magus hun debuut bij het bekende label Nuclear Blast. Gedurende het dertienjarige bestaan heeft de band opvallend weinig bezettingswisselingen gekend en de oprichters Fox Skinner en JB Christoffersson staan dan ook stevig aan het front. Met de negen nummers dat het zesde album telt, verklaren we de jacht weer voor geopend.

Het is één en al traditionele heavy metal wat hier de klok slaat. Verwacht een lekker pompend basgeluid, solide drums, vette gitaren en memorabele zanglijnen die al snel een plekje in je hersenen weten te bemachtigen. De solo’s worden subliem uitgevoerd en doen trouwe dienst aan de songs, die prima behapbaar zijn. Het is ouderwets genieten met een moderne sound maar zonder werkelijk spannende wendingen.

De zang begint na een aantal nummers wat monotoon te klinken terwijl het desondanks prima in het gehoor ligt. Dit komt met name doordat er veel op één toonhoogte wordt gezongen. Het gitaarwerk is precies wat je verwacht van een release als deze. Weinig ingewikkelde muzikale uitspattingen maar gewoon prima riffs waar verder niets aan mankeert. De akoestische passages worden schitterend neergezet en vormen een sfeervolle toevoeging.

Het geheel valt samen te vatten als muzikale degelijkheid: je krijgt wat je verwacht zonder extra’s. Weinig franje en poespas. Gewoon armen de lucht in, meezingen en meedeinen met de solo’s en melodieën. Het ademt alles uit wat de klassiekers zo lekker maakten in de oude jaren: heavy metal in volle geuren en kleuren, waarbij extra verrassende aroma’s welkom waren geweest.

JB Christofferson - vocals, guitars

Mats “Fox” Skinner - bass

Ludwig Witt - drums